Skip links

«Ακόμα δεν καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις που είχαν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες του Γενάρη 2015»24/6/2015

Με Ερώτηση του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει την κωλυσιεργία που υπάρχει στο θέμα των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του Γενάρη 2015.
Ο Βουλευτής μέσα από την Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, αναφέρει πως από την υπερχείλιση του ποταμού προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον επιχειρήσεις που βρίσκονται στην γύρω περιοχή, κόστους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

Από τότε μέχρι σήμερα, τόσους μήνες μετά, δεν έχει προχωρήσει ούτε στο ελάχιστο η διαδικασία για την αποζημίωση τους, τη στιγμή που πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ από τις αρμόδιες Επιτροπές της Περιφέρειας Κρήτης, έχουν αποσταλεί τα απαραίτητα έγγραφα, ακόμη εκκρεμεί ο χαρακτηρισμός των παραπάνω περιοχών ως πλημμυρόπληκτων, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η διαδικασία αποζημίωσης τους.
Αναλυτικά η Ερώτηση είναι η παρακάτω:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 13  Ιανουαρίου 2015, σημειώθηκε μεγάλης έντασης και διάρκειας βροχόπτωση που σε συνδυασμό με τις χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, προκάλεσε την υπερχείλιση του ποταμού Γιόφυρου του Δήμου Ηρακλείου. 
Από την υπερχείλιση του ποταμού προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον επιχειρήσεις που βρίσκονται στην γύρω περιοχή, κόστους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Από τότε μέχρι σήμερα, τόσους μήνες μετά, δεν έχει προχωρήσει ούτε στο ελάχιστο η διαδικασία για την αποζημίωση τους, τη στιγμή που πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ από τις αρμόδιες Επιτροπές της Περιφέρειας Κρήτης, έχουν αποσταλεί τα απαραίτητα έγγραφα, ακόμη εκκρεμεί ο χαρακτηρισμός των παραπάνω περιοχών ως πλημμυρόπληκτων, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η διαδικασία αποζημίωσης τους.
Επειδή από τις αρμόδιες Επιτροπές της Π.Κ. έχουν αποσταλεί όλα τα καταγεγραμμένα στοιχεία για τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις από τη νεροποντή του περασμένου Γενάρη 
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση από την Δ.Α.Ε.Φ.Κ στο αίτημά για την οριοθέτηση και το χαρακτηρισμό των περιοχών ως πλημμυρόπληκτων και
επειδή για το ζήτημα της αποζημίωσης των επιχειρηματιών, έχει παρέλθει –αδικαιολόγητα- μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ  οφείλετε να το διευθετήσετε άμεσα προκειμένου να αποζημιωθούν οι επιχειρηματίες
Ερωτάστε κ. Υπουργέ,
1.Πότε θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να καταβληθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις;
2. Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο δεκάδες επιχειρήσεις, οι οποίες πασχίζουν να επιβιώσουν;» 
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα