Skip links

Αδιαφανής διαδικασία επιλογής καθηγητών στα τμήματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελίες της ΕΛΜΕ Ηρακλείου που είδαν το φως της δημοσιότητας, παρατηρείται το φαινόμενο της άσκησης πιέσεων για πρόσληψη εκπαιδευτικών με βάση μόνο τα κομματικά κριτήρια για την κάλυψη των τμημάτων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα σχολεία του νομού Ηρακλείου.
Σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού κ. Καλού στην 2548/23-09-2005 ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, ορίζεται από την αριθ. 102616/Γ7/03-10-2005 εγκύκλιο, ότι οι προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης γίνονται με βάση τη λίστα που δημιουργείται στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκ/σης από τις αιτήσεις των ωρομίσθιων καθηγητών.
Όπως επισημαίνει η ΕΛΜΕ, για πρώτη χρονιά δεν έχει κοινοποιηθεί ο κατάλογος εκείνων που έχουν καταθέσει αιτήσεις στους αξιολογητές για να γνωρίζουν ποιοι και πόσοι έχουν καταθέσει αίτηση σε κάθε σχολείο.
Επειδή, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τίθεται σοβαρό θέμα για τον αδιαφανή τρόπο αντιμετώπισης του θέματος από τους υπευθύνους της Β/θμιας Εκ/σης Ηρακλείου

Ερωτάστε κα Υπουργέ

•    Αν αληθεύουν οι παραπάνω καταγγελίες και τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά;
•    Γιατί δεν έχει κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα ο σχετικός πίνακας καθηγητών που έχουν καταθέσει αιτήσεις πρόσληψης στο πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα