Skip links

Ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο Κρήτης

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. Α. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την καλύτερη απονομή της δικαιοσύνης ζητά την άμεση ίδρυση εφετείων σε περιφερειακές πόλεις της χώρας, στις οποίες περιλαμβάνεται το Ηράκλειο Κρήτης.
Η ίδρυση του εφετείου στο Ηράκλειο Κρήτης παύει να αποτελεί αίτημα μόνο των κατοίκων της Ανατολικής Κρήτης, που για πολλά χρόνια αγωνίζονται να πείσουν γι’ αυτό το δίκαιο αίτημα τους.
Μετά την τοποθέτηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και την παραβολή των στοιχείων, δεν έχουν θέση οι απόψεις περί τοπικισμών και τοπικών αντιπαραθέσεων.
Την τελευταία διετία από τις 7.322 αποφάσεις που εκδόθηκαν τα 3/5 αφορούν την Ανατολική Κρήτη.
Η ίδρυση του εφετείου μπορεί να γίνει χωρίς τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της διαδικασίες της επιτροπής Χωροταξικού Σχεδιασμού με τον ίδιο τρόπο που ιδρύθηκε το Εφετείο Καλαμάτας και λειτουργεί από 1ης Νοεμβρίου.
Επειδή οι κάτοικοι της Ανατολικής Κρήτης απαιτούν την ίδια αντιμετώπιση με αυτήν που έτυχαν αυτοί που εξυπηρετούνται από το εφετείο Καλαμάτας

ΕΡΩΤΑΤΑΙ O ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  • Αν με βάσει το τεκμηριωμένο αίτημα της Ανατολικής Κρήτης και τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεση του, προτίθεται να προχωρήσει και πότε στην διαδικασία εξέτασης του αιτήματος ίδρυσης εφετείου στο Ηράκλειο, με την ίδια διαδικασία που έγινε για την ίδρυση του εφετείου Καλαμάτας.
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα