Skip links

Άνιση μεταχείριση επιβατών Ε.Δ.Χ.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ κο Μ. ΛΙΑΠΗ

Μετά την απάντηση με αριθμό πρωτοκόλλου Β-313 14/05/2004 που έδωσε το τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου στην ερώτηση με αρ. 137/ 20-04-2004 γίνεται φανερό ότι στο ίδιο δημοτικό διαμέρισμα εδρεύουν Ε.Δ.Χ. δύο ταχυτήτων , με διαφορετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις . Εδρεύουν τα Ε.Δ.Χ. με έδρα την πρώην κοινότητα με συγκεκριμένη περιμετρική ζώνη , άρα διαφορετικό σημείο που μπαίνει σε εφαρμογή η διπλή ταρίφα , από το σημείο που μπαίνει για τα Ε.Δ.Χ. που έχουν αποκτήσει νέα έδρα την ενιαία εδαφική περιφέρεια του νέου Δήμου που προήλθε από συνένωση .
Έτσι δύο (2) επιβάτες που θα μεταφερθούν από την ίδια αφετηρία ,στον ίδιο προορισμό εκτός περιμετρικής ζώνης της έδρας του Δημοτικού Διαμερίσματος , με αυτοκίνητα των διαφορετικών κατηγοριών (ένας με Ε.Δ.Χ. που έχει έδρα το Δημοτικό Διαμέρισμα και ο άλλος με Ε.Δ.Χ. που έχει έδρα την ενιαία εδαφική περιφέρεια του νέου Δήμου ) θα πληρώσουν με βάση το νόμο διαφορετικό κόμιστρο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  • Αν προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο ή τροπολογία ρύθμισης του θέματος της έδρας για τα Ε.Δ.Χ. που δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ως ενιαία έδρα την διοικητική περιφέρεια του νέου Δήμου ,και αν προτίθεται να άρει την άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι επιβάτες σήμερα ;
Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα