Skip links

Ψέματα στο όνομα της αλήθειας (Νέα Κρήτη)

Κατέρρευσε τις προηγούμενες μέρες όλο το επικοινωνιακό οικοδόμημα της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή και του κ. Αλογοσκούφη που στηρίχθηκε στη βασική επιλογή της αδιαφανούς απογραφής.
Με την απόφαση της ειδικής επιτροπής, που είχε συστήσει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία από το 2003 για ενιαία μέθοδο καταγραφής των αμυντικών δαπανών στους προϋπολογισμούς των κρατών μελών, αποκαθίσταται η συκοφαντημένη επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται η τεράστια πολιτική απάτη της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Μετά την αποκάλυψη της συνειδητής αυτής εξαπάτησης του ελληνικού λαού, που δεν ήταν καθόλου ανώδυνη για τη χώρα και τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα για τα χαμηλά εισοδήματα, δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά από τον κ. Αλογοσκούφη για την άρση των αποφάσεων που επιβλήθηκαν με το πρόσχημα της ″απογραφής″. 
Εκτός από την καταρράκωση της αξιοπιστίας της χώρας, που οδήγησε στο καθεστώς επιτήρησης της Ε.Ε., ο κ. Καραμανλής στήριξε στην ″απογραφή της κακής οικονομικής κατάστασης″ την αθέτηση του συνόλου των προεκλογικών του υποσχέσεων και δεσμεύσεων.
Προχώρησε σε μια πρωτοφανή αναδιανομή εισοδήματος, από τους πολλούς στους λίγους και ισχυρούς.
Εφαρμόζει τη μονόπλευρη λιτότητα, με μισθούς ″απογραφής″ και συντάξεις ″απογραφής″, μειώνοντας τα πραγματικά εισοδήματα.
Με τα έκτακτα πρόσθετα φορολογικά μέτρα του Απριλίου του 2005, με τις αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ, με τις αυξήσεις κατά 20% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα φτηνά τσιγάρα και τα οινοπνευματώδη, επιβαρύνθηκαν τα λαϊκά εισοδήματα πάνω από 1 δις ευρώ το χρόνο.
Η δραματική περικοπή του Προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων για δύο συνεχή χρόνια, είχε αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη και την απασχόληση, εγκαταλείφθηκαν σημαντικά έργα στην Περιφέρεια και χάθηκαν σημαντικοί πόροι της Ε.Ε.
Η φοροεπιδρομή στους Μικρομεσαίους με την αύξηση στους Μοναδικούς Συντελεστές Καθαρού Κέρδους και την αύξηση του συντελεστή προκαταβολής φόρου είχε μοναδικό στόχο την κάλυψη των ελλειμμάτων, που δημιούργησαν από την πολιτική της.
Ένα ερώτημα που ανακύπτει σήμερα είναι αν η Κυβέρνηση έχει το θάρρος, μετά τη νομιμοποίηση από την  Eurostat του συστήματος που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., να προχωρήσει στην αποκατάσταση της αλήθειας και στον επανυπολογισμό των μεγεθών – δεικτών για τα έτη 2002 – 2004.
Επειδή κάτι τέτοιο θα σήμαινε την πλήρη αποδοχή της ενοχής της Κυβέρνησης και ακόμη, την κατάρριψη όλης της επιχειρηματολογίας περί ″κακής οικονομίας″ και θα την υποχρέωνε σε άρση των μέτρων που πήρε υπέρ των ισχυρών και εις βάρος του ελληνικού λαού, ας μην περιμένουμε ότι θα το κάνει.
Η μέχρι τώρα στάση της Κυβέρνησης δείχνει ότι θα υπερασπιστεί μέχρι κεραίας τη ″λογιστική μπουγάδα″ της απογραφής, που μετέφερε μελλοντικές δαπάνες στα έτη 2002-2004 και οδήγησε την ελληνική οικονομία στην επιτήρηση και ταυτόχρονα θα εφαρμόσει την απόφαση της Eurostat (που δικαιώνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.), για να ξελαφρώσει τους δικούς της προϋπολογισμούς από τις αμυντικές δαπάνες, προκειμένου να αποδώσει τη λήξη της επιτήρησης της οικονομίας στη δική της επιτυχημένη οικονομική πολιτική.  
Έτσι θα κατανοήσουν, ακόμη και οι πιο φανατικοί οπαδοί της Ν.Δ., το μέγεθος της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης, που συνεχίζει να υπονομεύει την πορεία της χώρας και τα συμφέροντα των πολιτών.

                                                                      Βασίλης Κεγκέρογλου
                                                             Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα