Skip links

Χωρίς επιμόρφωση των εκπαιδευτικών η εισαγωγή 30 νέων βιβλίων στα Δημοτικά Σχολεία

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Κυρία Υπουργέ,

Οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας εκπαίδευσης δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των νέων βιβλίων, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης σχεδιασμού από το Υπουργείο για την επιμόρφωσή τους, αφού καλούνται να διδάξουν τον Σεπτέμβριο, χωρίς ακόμη να έχουν πάρει στα χέρια τους, τα 30 νέα βιβλία.
Οι δάσκαλοι εκτιμούν ότι θα ανακύψουν πολλά προβλήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα δουν τα νέα βιβλία τον Σεπτέμβριο μαζί με τους μαθητές και δεν θα μπορούν εκ των προτέρων να επισημάνουν τις όποιες παραλήψεις ή λάθη θα εμπεριέχονται σ’ αυτά.
Ακόμη, εστιάζουν την προσοχή τους και στην ανυπαρξία της επιμόρφωσης για 72.000 εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρη Mπράτη, ο οποίος τονίζει: «Πέρα από ένα τριήμερο σεμινάριο που έγινε στην Αθήνα για τους σχολικούς συμβούλους, το οποίο κρίθηκε ανεπαρκέστατο από τους ίδιους, δεν έχει γίνει τίποτε άλλο».
Επειδή τριάντα (30) από τα 52 βιβλία θα μπουν στο δημοτικό σχολείο με καθυστέρηση δύο χρόνων, αφού η συγγραφή άρχισε το 2001 και είχε ολοκληρωθεί το 2004 και
επειδή υπήρχε αρκετός χρόνος για να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί

Ερωτάστε κα Υπουργέ
  
Αν υπάρχει σχεδιασμός για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα βιβλία, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με την ταυτόχρονη εισαγωγή 30 νέων βιβλίων χωρίς την ανάλογη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα