Skip links

Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα τα πτυχία των ΤΕΙ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Κύρια Υπουργέ,

Στον αέρα βρίσκονται χιλιάδες σπουδαστές και απόφοιτοι Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, καθώς για τουλάχιστον 40 ειδικότητες, που αντιστοιχούν σε δεκάδες τμήματα, εκκρεμεί η ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να αχρηστεύονται τα πτυχία τους στον επαγγελματικό στίβο.
Πρόκειται για τμήματα Πληροφορικής, Mηχανολογίας, Hλεκτρολογίας, Aυτοματισμού, Φυσικών Πόρων, Πολιτικών Δομικών Έργων Yποδομής, Tοπογραφίας, Γεωπληροφορικής, τα οποία εντάσσονται στις σχολές Tεχνολόγων Eφαρμογών.
Παρόμοια είναι η κατάσταση που επικρατεί και στις σχολές Διοίκησης και Oικονομίας, δηλαδή σπουδές που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά, το διεθνές εμπόριο, τη διοίκηση συστημάτων εφοδιασμού κ.ά.
Οι εκπρόσωποι των τεχνολογικών ιδρυμάτων υποστηρίζουν ότι: «Έχει δημιουργηθεί κενό νόμου για αρκετούς αποφοίτους τεχνολογικών ιδρυμάτων, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον… αέρα. Δεν έχουν καμία δυνατότητα στην πράξη να εκτελέσουν εργασίες που συνδέονται με τις γνώσεις και το πτυχίο τους».
Επειδή στις τάξεις των τεχνολογικών ιδρυμάτων επικρατεί σκεπτικισμός για τις προτάσεις που θα κάνουν οι αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας, δηλαδή αν τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα δοθούν θα ανταποκρίνονται στις σπουδές των αποφοίτων

Ερωτάστε κα Υπουργέ
 
Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε ώστε να διασφαλιστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των αποφοίτων των ΤΕΙ;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα