Skip links

Χρηματοδότηση Νομ. Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για τη Σχολική Στέγη

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Κυρία Υπουργέ,

Βρισκόμαστε στο τέλος Ιουνίου του 2005 και ακόμη δεν έχει χρηματοδοτηθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου για το πρόγραμμα σχολικής στέγης.
Το Υπουργείο Παιδείας είχε δεσμευτεί από την αρχή του 2005 ότι θα προχωρήσει στη χρηματοδότηση του προγράμματος προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα που σταμάτησαν, όπως το 2ο Λύκειο το 6ο Λύκειο, και να ξεκινήσουν αυτά που έχουν δημοπρατηθεί.
Για άλλο νομό με ανάλογα προβλήματα σχολικής στέγης με το νομό Ηρακλείου, η κυβέρνηση φρόντισε και ενέταξε απ’ ευθείας στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα προϋπολογισμού 78 εκατομμυρίων ευρώ για κατασκευές και 22 εκατομμυρίων ευρώ για αγορά οικοπέδων και η Κυβέρνηση οφείλει να αποδώσει αυτά που παρακράτησε από το νομό Ηρακλείου το 2004 και να δώσει στο νομό Ηρακλείου αυτά που δικαιούται για το 2005.
Επειδή έχουν μείνει στη μέση έργα που έχουν ξεκινήσει με τις χρηματοδοτήσεις του 2003 και δεν έχουν ξεκινήσει έργα που έχουν δημοπρατηθεί

Ερωτάστε κα Υπουργέ

•    Πότε θα δοθούν στη Νομ. Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου αυτά που οφείλονται  από το 2004;
•    Πότε θα γίνει η χρηματοδότηση της Ν.Α. Ηρακλείου από το πρόγραμμα σχολικής στέγης 2005 και με τι ποσό;
•    Εάν προτίθεστε να εντάξετε απ’ ευθείας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το πρόγραμμα Σχολικής Στέγης του νομού Ηρακλείου;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα