Skip links

Χαράτσι στους άνεργους Νοσηλευτές /τριες

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ν. Κακλαμάνη, Β) ΕΣ.Δ.Δ.Α κ. Π.Παυλόπουλο

Σύμφωνα με τον ν.3051/2002 είχε καθοριστεί, για την υποβολή αίτησης συμμετοχής σε διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης προσωπικού παράβολο πέντε (5) ευρώ καθώς και για την υποβολή ένστασης παράβολο είκοσι (20) ευρώ.
Μετά την απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας στις 03-11-2004 τα προβλεπόμενα παράβολα αυξήθηκαν παράλογα σε δεκαπέντε (15) ευρώ και σαράντα (40) ευρώ αντίστοιχα, προκαλώντας την αγανάκτηση των ενδιαφερομένων πολιτών και των ανέργων.
Στα παραπάνω προστέθηκε, ο ν.3329 «Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις» σύμφωνα με τον οποίο η προκήρυξη για πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού θα γίνεται από τα ίδια τα νοσηλευτικά ιδρύματα, πράγμα που σημαίνει ότι ο υποψήφιος νοσηλευτής που επιθυμεί να λάβει μια θέση στο ΕΣΥ θα πρέπει, για κάθε νοσοκομείο που διεξάγει διαγωνισμό για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, να προσκομίζει παράβολο δεκαπέντε (15) ευρώ.
Τα έξοδα όμως που επιβαρύνουν έναν υποψήφιο δεν σταματούν εκεί αφού για την αποστολή μιας αίτησης χρειάζεται: Παράβολο= δεκαπέντε (15) ευρώ, φωτοαντίγραφα και ταχυδρομικά (απαιτείται από την προκήρυξη συστημένα) = πέντε (5) ευρώ, ένσταση = σαράντα (40) ευρώ. Συνολικά εξήντα (60) ευρώ.
Πρόσφατα προκηρύχθηκαν 4.300 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού σε διάφορα Νοσοκομείο της χώρας. Οι ταυτόχρονοι διαγωνισμοί, στις ίδιες ειδικότητες θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για όλους τους υποψηφίους και θα πλήξει τους άνεργους, που θα αναγκαστούν να απορρίψουν αρκετές από τις προκηρύξεις, λαμβάνοντας μέρος επιλεκτικά και μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη τους.
Αν κάποιος άνεργος καταθέσει χαρτιά σε 10 διαγωνισμούς, χρειάζεται 10Χ60=600 ευρώ συν 65 ευρώ για να γίνει μέλος στην ΕΝΕ.    
Επειδή οι άνεργοι, που αναζητούν μια θέση στον ήλιο, αξίζουν τουλάχιστον ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στους διαγωνισμούς

  Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Αν προτίθενται να καταργήσουν το χαράτσι αυτό και να αντιμετωπίσουν το θέμα της άνισης μεταχείρισης των υποψηφίων;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα