Skip links

Υπολειτουργία των νοσοκομείων λόγω έλλειψης προσωπικού

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κο Ν.Κακλαμάνη   

Κύριε Υπουργέ,

   Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Δ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ, δεν θα γίνουν προσλήψεις το 2005 στο χώρο της Υγείας, γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει τους πόρους που χρειάζονται για την πρόσληψη νέου προσωπικού.
   Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΔΕΗΝ σε συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με τις διοικήσεις των ΔΥΠΕ τους ζητήθηκε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες με το προσωπικό που ήδη διαθέτουν και ότι οι 10.000 προσλήψεις έως το τέλος του χρόνου, θα γίνουν μέχρι το τέλος της τετραετίας.
   Επειδή πέρα από τις ελλείψεις προσωπικού, έχουν παγώσει και οι πιστώσεις για τις εφημερίες των ιατρών και έχουν μειωθεί 10,5% οι εφημερίες για το προσωπικό και
   Επειδή σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΠΟΔΕΗΝ εάν δεν υπάρξει αύξηση των πιστώσεων για εφημερίες η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική το Φθινόπωρο, αφού θα εκδηλωθεί αδυναμία πληρωμής των δεδουλευμένων
  
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

•    Αν θα γίνουν προσλήψεις ιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία για το 2005, όπως είχατε δεσμευτεί με δηλώσεις σας;
•    Αν προτίθεστε να αυξήσετε τις πιστώσεις για τις εφημερίες των ιατρών  και του προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα νοσοκομεία στην υπηρεσία των Ελλήνων ασθενών.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα