Skip links

Τροπολογία για αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τις Περιφέρειες και μετάβαση τους στα Υπουργεία

«…Ελπίζω να μην είναι ο πρόδρομος αφαίρεσης αρμοδιοτήτων από την αυτοδιοίκηση, ελπίζω να μην είναι ο πρόδρομος οπισθοδρόμησης σε σχέση με την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σωτήρης Χατζηγάκης): Ευχαριστώ, κύριε συνάδελφε.
Ο κ. Κεγκέρογλου έχει το λόγο.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Νομίζω ότι είναι καταγραμμένο στη συνείδηση όλων, αλλά και στον πολιτικό λόγο όλων των παρατάξεων, ότι η αποσυγκέντρωση και η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών συμβάλλει στην ανάπτυξη και προωθεί την πρόοδο της χώρας.
Σήμερα έχουμε εδώ με αυτήν την τροπολογία μία άλλη αντίληψη η οποία λέει ότι η συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων είναι αυτή που θα λύσει τα τυχόν προβλήματα εμπειρίας ή οτιδήποτε άλλο συμβαίνει. Ελπίζω να μην είναι ο πρόδρομος αφαίρεσης αρμοδιοτήτων από την αυτοδιοίκηση, ελπίζω να μην είναι ο πρόδρομος οπισθοδρόμησης σε σχέση με την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου.
Όμως, με τη σημερινή τροπολογία, όπως και με την προηγούμενη, πιστοποιείται μία πρακτική και τακτική της Κυβέρνησης, όταν έχουμε ένα πρόβλημα, να το αντιμετωπίζουμε με μία λανθασμένη κίνηση. Πονάει πόδι, κόβει κεφάλι. Το ίδιο έκανε με το γενικό γραμματέα. Μπορεί -λέει- να μην συμφωνεί με τις απόψεις του Υπουργού. Το ίδιο κάνει και τώρα. Μπορεί να μην έχει τις αρμοδιότητες.
Αναπτύξτε υπηρεσίες, στείλτε στις περιφέρειες αυτούς που έχουν την εμπειρία κατά την άποψή σας και είναι στα Υπουργεία. Δεν νομίζω ότι πρέπει η Βουλή να ψηφίσει σήμερα αυτήν την τροπολογία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σωτήρης Χατζηγάκης): Ευχαριστώ, κύριε συνάδελφε.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα