Skip links

Σχετικά με τη χρήση του Internet στην Ελλάδα

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μιχ. Λιάπη

Σύμφωνα με έρευνα των εταιρειών MRB και Focus, η Ελλάδα συνεχίζει να καταλαμβάνει μια από τις τελευταίες θέσεις από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο αφορά τη χρήση του Internet από τους πολίτες της.             Μόνο το 32,4 % των ελλήνων κάνει χρήση και μόνο το 16,5% μπορεί να θεωρηθεί εξοικειωμένο με το διαδίκτυο, ενώ ο στην Ευρώπη είναι πάνω από 50%.
Το κόστος σύνδεσης του  «γρήγορου Internet», παρά τις εξαγγελίες Κυβέρνησης, φορέων και εταιρειών για μείωσή του, παραμένει υψηλό, περίπου στα 45 ευρώ, την ίδια ώρα που οι τιμές που επικρατούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι 18 έως 35 ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτό αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο τροχοπέδη στην ανάπτυξη του Internet στην Ελλάδα.
Παράλληλα, η ανακολουθία στην εξέλιξη του τομέα αυτού, τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται στις συνδέσεις, οι ασαφείς και μη ξεκάθαρες χρεώσεις, που προκαλούν τον φόβο της εξαπάτησης και η έλλειψη ανάπτυξης on – line υπηρεσιών, από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου, που οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω Internet,  εδραιώνουν τη χώρας μας στην τελευταία θέση, σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου.
Επειδή, η μείωση του κόστους εγκατάστασης και χρήσης του διαδικτύου αλλά και η εξάλειψη των διαφόρων τεχνικών προβλημάτων στις συνδέσεις μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση του Internet στην Ελλάδα

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
  
Τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να ισχύσουν και στη χώρα μας οι ευνοϊκές συνθήκες, όπως χαμηλό κόστος εγκατάστασης και χρήσης, ξεκάθαρες χρεώσεις, ταχύτητα σύνδεσης, on – line υπηρεσίες κ.λ.π., για την ανάπτυξη του Internet;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα