Skip links

Στρεμματική ενίσχυση σουλτανίνας

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

ΘΕΜΑ: Να χρηματοδοτηθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου για να καταβληθεί απρόσκοπτα η στρεμματική ενίσχυση σουλτανίνας.

Κύριε Υπουργέ,

Από την απάντησή σας στην 1086/08-08-05 ερώτησή μου, με την οποία σας ζητώ την χρηματοδότηση της Ν.Α.Ηρακλείου για την απρόσκοπτη καταβολή της στρεμματικής ενίσχυσης, φαίνεται ότι δεν έχετε πλήρη εικόνα της κατάστασης.
Στον πίνακα που καταθέσατε για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τόσο από τον τακτικό προϋπολογισμό όσο και από το Κοινό Ταμείο Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών κατά το Α’ εξάμηνο του 2005, αναφέρονται πολλά προγράμματα που δεν έχουν σχέση με το θέμα της στρεμματικής ενίσχυσης που σας έθεσα (ΟΣΔΕ, Εξισωτική Αποζημίωση, Εξυγίανση Κτηνοτροφικού Κεφαλαίου, Δακοκτονία, Πρακτική Άσκηση, Ποιοτικός Έλεγχος).
Μόνο από το Πρόγραμμα Γεωργίας για το οποίο έχετε κατανείμει 30.000€ για το Ηράκλειο, μπορεί να χρηματοδοτηθεί η διαδικασία της στρεμματικής ενίσχυσης. Θέλω όμως να σας πληροφορήσω ότι όλες οι μετακινήσεις των Υπηρεσιών Γεωργίας, εκτός ΟΣΔΕ, γίνονται από το πρόγραμμα αυτό και για τα οδοιπορικά του συγκεκριμένου προγράμματος του 2004, η Ν.Α.Ηρακλείου κατέβαλε το ποσό των 57.000€, τα οποία και της οφείλει το Υπουργείο.
Με την ερώτησή μου, σας ζήτησα από το πρόγραμμα αυτό, την χρηματοδότηση της Ν.Α.Ηρακλείου για οδοιπορικά-εξοπλισμό και τεχνικούς για τους ελέγχους του προγράμματος Στρεμματική Ενίσχυση Σταφίδας για το 2005. Λόγω του δαιδαλώδους των διαδικασιών και των επιπλέον ελέγχων που οι Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν επιβάλλει, το ποσό που χρειάζονται οι 15 διμελείς επιτροπές (15 Γεωπόνους και 15 Τοπογράφους), είναι 600.000€ (οδοιπορικά-εξοπλισμός-αμοιβές).
Σας κάνω ακόμα γνωστό, ότι η Διεύθυνση Εισοδηματικών ενισχύσεων και Παρεμβάσεων με τους 6 ΠΕ Γεωπόνους και τους 9 ΤΕ γεωπόνους που τα οδοιπορικά τους έχουν εξαντληθεί ή εξαντλούνται στο ΟΣΔΕ Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής, μαζί με τους Τοπογράφους της Διεύθυνσης Τοπογραφικής της Ν.Α.Ηρακλείου, αδυνατούν λόγω ανωτέρου πλαφόν των 120 ημερών κίνησης εκτός έδρας αλλά λόγω και της έλλειψης πιστώσεων να περατώσουν το πρόγραμμα της στρεμματικής ενίσχυσης της σταφίδας.
Επανέρχομαι λοιπόν κ. Υπουργέ στο ερώτημα μου, και ελπίζω αυτή τη φορά η απάντησή σας να είναι συγκεκριμένη και σας ερωτώ

Αν προτίθεστε να χρηματοδοτήσετε τη Ν.Α.Ηρακλείου για το τεχνικό-εποχιακό προσωπικό που θα προσλάβει προκειμένου 18.000 σταφιδοπαραγωγοί να εισπράξουν την στρεμματική ενίσχυση;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα