Skip links

Στελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Π. Παυλόπουλο, Β) Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

Κύριοι Υπουργοί,   

Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας έχουν κληθεί για άλλη μια φορά να αναλάβουν ουσιαστικά το έργο της προστασίας των πολιτών.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, η μεγάλη απειλή από τη γρίπη των πτηνών και κάθε διαφορετική κρίση που θα παρουσιαστεί στο μέλλον, απαιτεί την πλήρη στελέχωση των Υπηρεσιών αυτών.
Εδώ και καιρό μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας έχω θέσει υπόψη το σοβαρό αυτό θέμα και μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μου καταθέσατε, τα οργανικά κενά όλων των ειδικοτήτων στις διευθύνσεις κτηνιατρικής όλης της χώρας ανέρχονται σε 1022. Όμως, από το σύνολο των αιτημάτων των Ν.Α. έχετε εγκρίνει την πρόσληψη ελάχιστων μόνιμων κτηνιάτρων.
Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΝΑΕ, οι κενές θέσεις στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, που ζήτησαν οι Ν.Α. της χώρας να καλυφθούν, είναι 360 και κατανέμονται σε 265 κτηνιάτρους και βοηθούς κτηνιάτρων και 95 τεχνολόγους ζωικής παραγωγής.
Επειδή η άδεια για πρόσληψη εποχιακών κτηνιάτρων που δόθηκε στις Ν.Α. δεν λύνει το πρόβλημα, ούτε δημιουργεί προϋποθέσεις σωστής και πλήρους στελέχωσης των υπηρεσιών

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί
  
Αν προτίθεστε να εγκρίνετε την προκήρυξη των 360 θέσεων ΠΕ και ΤΕ για τη στελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών όλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα