Skip links

Σε οικονομικό μαρασμό τα Πανεπιστήμια

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Κύρια Υπουργέ,

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), διαμηνύει προς την Κυβέρνηση ότι εφόσον δεν δείξει θετική ανταπόκριση στα βασικά αιτήματα, θα προχωρήσει σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων και απεργίες διαρκείας από τις αρχές Μαΐου, χωρίς να αποκλείει και την εξεταστική περίοδο.
Οι Πανεπιστημιακοί μεταξύ άλλων απαιτούν:
•    Δέσμευση σε χρονοδιάγραμμα για αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας στο 5% του AEΠ (από 3,5% που είναι σήμερα) και της έρευνας στο 1,5% του AEΠ (από το 0,6%, που είναι σήμερα).
•    Ιδιαίτερα για τα Πανεπιστήμια από φέτος, ετήσια αύξηση τουλάχιστον 20% και συγκεκριμένη πολιτική για την ενίσχυση της έρευνας, η οποία οδηγείται σε μαρασμό, ενώ αποτελεί βασικό συστατικό της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
•    Αύξηση κατά 10% του βασικού τους μισθού.
Επειδή όπως υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστές της ΠOΣΔEΠ, απαιτούν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της προς την ελληνική κοινωνία, να σταματήσει τη θεσμική επίθεση στη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, να αναθεωρήσει την πολιτική της οικονομικής εξαθλίωσης των πανεπιστημίων και να σταματήσει τις αυθαίρετες παρεμβάσεις που πλήττουν την αυτοτέλειά τους.

Ερωτάστε κα Υπουργέ
  
Αν προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει σε διάλογο με την ΠΟΣΔΕΠ, ώστε να γίνει προσέγγιση στα αιτήματα και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος των κινητοποιήσεων στην εξεταστική περίοδο με όλες τις συνέπειες στους φοιτητές των ΑΕΙ;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα