Skip links

Προσλήψεις express στη δημοτική αστυνομία εν όψει εκλογών

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:  ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Π. Παυλόπουλο

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2190/94 απαγορεύεται κατά το διάστημα από την έναρξη προεκλογικής περιόδου η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη σε υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού. Ωστόσο, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, η Κυβέρνηση προχωρεί σε προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών σε δήμους της χώρας αψηφώντας τον παραπάνω νόμο, αφού βρισκόμαστε μερικές εβδομάδες μόνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών.   
Σύμφωνα με σχετική καταγγελία της ΚΕΔΚΕ τις –εκτός ΑΣΕΠ- προσλήψεις θα προκηρύξουν οι Περιφέρειες της χώρας και σύμφωνα με όσα ορίζονται στο σχετικά πρόσφατο Π.Δ. 135/2006.
Η εκτός ΑΣΕΠ διαδικασία θα οδηγήσει τις αρκετές χιλιάδες υποψηφίους που θα καταθέσουν την αίτησή τους σε ομηρία και σε αναζήτηση εύνοιας, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας. Πρόκειται για μια τακτική που προφανώς αποβλέπει σε εκλογικό όφελος.
Επειδή την ελπίδα των νέων, που αναζητούν μια θέση εργασίας, δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται καμία Κυβέρνηση, όποιο και αν είναι το όφελος γι’ αυτή και
επειδή είναι βέβαιο ότι ο χρόνος για να γίνουν οι προσλήψεις πριν τις εκλογές δεν επαρκεί
       
Ερωτάται ο  κ. Υπουργός
  
Αν προτίθεται να σταματήσει τη διαδικασία προκήρυξης των θέσεων των δημοτικών αστυνομικών στους δήμους και αυτή να προχωρήσει μετά τις εκλογές, σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ , στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για τη δημοτική αστυνομία όλης της χώρας;  

Ο ερωτών Βουλευτής
 
Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα