Skip links

Προβληματική η Οικονομική Πολιτική

Οι αποτυχημένες πολιτικές της Κυβέρνησης μας οδήγησαν από την Ελλάδα του ισχυρού ευρωπαϊκού ρόλου και των πρωτοβουλιών, στην Ελλάδα των αδιαφανών απογραφών, της επιμελητείας και των χαμηλών προσδοκιών.
Με την προβληματική οικονομική πολιτική της, η Κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για την απαξίωση της οικονομίας μας.
Μετά την παταγώδη αποτυχία του προϋπολογισμού του 2005, για τον οποίο υπερηφανεύτηκε ο Πρωθυπουργός ότι ήταν ο πρώτος “ ειλικρινής, αξιόπιστος και διαφανής ” δίνοντας ταυτόχρονα και τον δικό του “ορισμό” για τις έννοιες αυτές, με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2006 σφραγίζεται η συνέχεια της πολιτικής λιτότητας, που επέλεξε η Κυβέρνηση από πέρυσι.
Η δραματική επιδείνωση, της θέσης της χώρας μας, κατά εννιά (9) θέσεις στην κλίμακα της ανταγωνιστικότητας από το 2004 στο 2005 είναι ενδεικτική της αποτελεσματικότητας των κυβερνητικών επιλογών. Η ανάπτυξη έχει ανακοπεί, η ελληνική περιφέρεια περιθωριοποιείται, οι επενδύσεις μηδενίστηκαν, στην αγορά επικρατεί πρωτοφανής ασφυξία, η ανεργία αυξάνεται, τα εισοδήματα των αγροτών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικροεπιχειρηματίων με την ακρίβεια και τη σημαντική αύξηση του κόστους ζωής.
Οι προσδοκίες των επιχειρηματιών και των νοικοκυριών για τις μελλοντικές προοπτικές βρίσκονται σύμφωνα μ’ όλες τις έρευνες στο χαμηλότερο επίπεδο.
Η κορυφαία προεκλογική δέσμευση του κ. Καραμανλή για μείωση της σπατάλης κατά 10δις €, μεταφράστηκε με αύξηση κόστους του δημόσιου τομέα, υπέρογκη αύξηση των προέδρων διάφορων επιτροπών και συμβουλίων που εμφανίζονται καθημερινά για το βόλεμα των ημετέρων.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δικαιολογείται επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι έχει ορίσει το 2005, ως έτος ανταγωνιστικότητας, ότι συμπάσχει με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και τους ανέργους αλλά η οικονομία που παρέλαβε είναι προβληματική.
Μια υπεύθυνη Κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται επί 20 μήνες πίσω από δικαιολογίες. Με τα απολογιστικά στοιχεία για την οικονομική διαχείριση του 2005 όπως παρουσιάζονται στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2006, η Κυβέρνηση ομολογεί την προσφυγή σε μεθόδους δημιουργικής λογιστικής, την οποία καταδίκασε ως αντιπολίτευση.
Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι αυτή που είναι απόλυτα προβληματική είναι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και του κ. Καραμανλή και όχι η οικονομία που παρέλαβαν και συνεχώς οδηγούν σε αδιέξοδο. 
Ακόμη και η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης δεν θα άντεχε στην εφαρμογή των αλλοπρόσαλλων και αδιέξοδων επιλογών και πολιτικών της Κυβέρνησης Καραμανλή.
Η Ν.Δ. συκοφάντησε με το χειρότερο τρόπο την οικονομία της χώρας μας για να κρύψει την έλλειψη βούλησης και για εφαρμογή ενός σχεδίου προς όφελος της χώρας και την ανικανότητα της να διαχειριστεί προς όφελος των πολιτών το έργο που παρέλαβε.


Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα