Skip links

Πορεία του προγράμματος χρηματοδότηση των Δήμων «ΘΗΣΕΑΣ»

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Π. Παυλόπουλο, Β) Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΚΕΔΚΕ σημειώνεται σημαντική και   ανησυχητική καθυστέρηση στη δημοπράτηση έργων των Δήμων της Χώρας.
Η ΚΕΔΚΕ εκτιμά ότι με τους ρυθμούς που υλοποιείται το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» η πρόβλεψη του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. για κατανομή και απορρόφηση, εντός του 2005 ποσού 500 εκατ. €, είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα η τελική έγκριση και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η δημοπράτηση των έργων.
Μια αισιόδοξη προσέγγιση ανεβάζει, μετά βίας, στα 200 εκ. € τη δυνατότητα απορρόφησης των κονδυλίων του «ΘΗΣΕΑ». Εκ των πραγμάτων, αυτό σημαίνει ότι η Τ.Α. καλείται να καλύψει μέρος των δημοσιονομικών ελλειμμάτων της κεντρικής κυβέρνησης με δικούς της πόρους.
Με δεδομένο  επίσης ότι υπάρχουν  συνεχείς αλλαγές των τιμολογίων των έργων  από την πλευρά του  ΥΠΕΧΩΔΕ, που συνεπάγεται συνεχή  αναθεώρηση των μελετών,  τελικά αυτό οδηγεί τους ΟΤΑ σε πλήρη επενδυτική απραξία, παρότι, θεωρητικά, υπάρχουν δεσμευμένοι πόροι.
Επειδή σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΚΕΔΚΕ δημιουργείται έντονος προβληματισμός για την υλοποίηση του προγράμματος «Θησέας» και
Επειδή έχετε υποστηρίξει κατ’ επανάληψη ότι το πρόγραμμα «πάει καλά»

Ερωτάστε κκ. Υπουργοί

•    Μέχρι σήμερα πόσα έργα έχουν ενταχθεί, έχουν λάβει τελική έγκριση και τι προϋπολογισμό έχουν;
•    Μέχρι σήμερα πόσα έργα έχουν δημοπρατηθεί και τι προϋπολογισμό έχουν;
•    Πόσα έργα έχουν ανατεθεί και τι συνολικό προϋπολογισμό έχουν;
•    Πόσα χρήματα έχουν εκταμιευθεί;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα