Skip links

Πολλά κενά εκπαιδευτικών στο Καλλιτεχνικό και στο Μουσικό Γυμνάσιο Ηρακλείου

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Η ελλιπής χρηματοδότηση από το Υπουργείο στο Καλλιτεχνικό και Μουσικό Γυμνάσιο Ηρακλείου έχει ως αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα σχολεία να μην εξυπηρετούν το σκοπό ίδρυσης τους.
Όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους από πλευράς στελέχωσης και χρηματοδότησης σχολικής στέγης. Το Μουσικό Γυμνάσιο διαθέτει μονάχα τέσσερις (4) μόνιμους καθηγητές Μουσικής με οργάνωση θέση, ενώ οι ανάγκες του σχολείου απαιτούν πενήντα (50) καθηγητές.
Η κτιριακή τους υποδομή δεν επαρκεί και η έκτακτη επιχορήγηση από τον ΟΣΚ με 300.000€, δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση της κατασκευής των κτιρίων.
Στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο υπάρχει άμεση ανάγκη για τοποθέτηση έξι (6) καθηγητών γενικών μαθημάτων και εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, ενώ χρειάζονται πέντε (5) αίθουσες, δυο (2) για μαθήματα γενικής παιδείας και τρεις (3) για ειδικότητες θεάτρου, χορού και ζωγραφικής.
Επειδή η πολιτεία δεν φροντίζει ώστε τα ανωτέρω σχολεία να λειτουργήσουν σωστά και προς το σκοπό που ιδρύθηκαν

Ερωτάται η κα Υπουργός
  
1.    Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να τοποθετηθούν οι απαραίτητοι, για τη λειτουργία του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, εκπαιδευτικοί;
2.    Αν προτίθεται να χρηματοδοτήσει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Μουσικό Γυμνάσιο και να γίνουν οι απαραίτητες αίθουσες στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο;
Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα