Skip links

Πληροφοριακό σημείωμα δρόμου Ηράκλειο-Βιάννος

Η αλήθεια πρέπει να χαρακτηρίζει το δημόσιο λόγο και να διαπερνά όλες τις δραστηριότητες της δημόσιας ζωής. Αναμφισβήτητα όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ειπωθεί η αλήθεια και στην πολιτική χρησιμοποιούνται διαφορετικοί όροι και εκφράσεις, ανάλογα με τον στόχο του πολιτικού που εκφέρει το λόγο, προκειμένου να ενισχυθεί η πολιτική που ο ίδιος εκφράζει. Αυτό ως ένα βαθμό είναι θεμιτό.
Ένα ποτήρι με νερό μέχρι τη μέση, χαρακτηρίζεται μισογεμάτο απ’ αυτούς που εκφράζονται με αισιοδοξία και μισοάδειο απ’ αυτούς που θέλουν να δώσουν απαισιόδοξο τόνο. Και οι δύο εκφράσεις είναι αληθινές, όμως το αναμφισβήτητο γεγονός παραμένει ότι το ποτήρι έχει νερό μέχρι τη μέση.
Ο κ. Αλογοσκούφης ως πολιτικός, δικαιούται και το κάνει, χωρίς να λέει κατ’ αρχήν ψέματα, όταν λέει ότι το ποτήρι είναι μισοάδειο. Ο στόχος του είναι, να μας πει σε δύο χρόνια ότι με το σπαθί του, με σχέδιο, με κόπο και με τις θυσίες που θα έχει κάνει ο λαός στο όνομα της «απογραφής», κατάφερε επιτέλους να μισογεμίσει το ποτήρι.
Και εδώ είναι που αρχίζουν τα ψέματα και μάλιστα τα χοντροκομμένα που λέει ο λαός μας. Και αυτό που δεν δικαιούται να κάνει ως Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών είναι να αμφισβητεί ότι το ποτήρι έχει νερό μέχρι τη μέση.
Μας είπε ότι η Ελλάδα θα μπει στην Ο.Ν.Ε. το 2006 με το σπαθί της, όταν το συγκεκριμένο γεγονός έχει συντελεστεί από το 2000.
Έτσι η κυβέρνηση του, ασφαλώς μεταθέτει την υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων της για 6 χρόνια αφού πρέπει να ξαναπεράσομε το διάστημα της σφικτής πολιτικής και αυτή τη φορά με την αυστηρή επιτήρηση της Ε.Ε. Όλα για την Ν.Δ. θα συμβούν 6 χρόνια μετά την ημερομηνία που συνέβησαν ή που πρέπει να συμβούν.
Ευτυχώς που προλάβαμε και έγινε η επανάσταση ενάντια στον τουρκικό ζυγό το 1821 και δεν ζούσε ο Αλοσκούφης για να κάνει απογραφή-απολογισμό και να βρει ότι κάποιοι δεν πολέμησαν όπως έπρεπε και να μας γυρίσει ξανά πίσω για να πολεμήσουν κι αυτοί.
Ευτυχώς που προλάβαμε το 1974 και δεν ήταν σε νόμιμη ηλικία ανάληψης δημόσιας θέσης ο κ. Αλογοσκούφης και ήρθε η μεταπολίτευση, γιατί αλλιώς θα έκανε μια απογραφή και θα μας έλεγε ότι σήμερα με τα στατιστικά του στοιχεία θα χρειάζονταν άλλη μια θυσία του Πολυτεχνείου, για να πέσει η χούντα ή ότι επειδή δεν πρόλαβε να αγωνιστεί ο κ. Καραμανλής ,αλλά απλά παρίστατο περιφερόμενος γύρω από το Πολυτεχνείο, το γεγονός έπρεπε να επαναληφθεί για να είναι ο κ. Καραμανλής από μέσα.
Σοβαρευτείτε κύριοι της κυβέρνησης και χωνέψετε ότι η Ελλάδα έχει πάει μπροστά και χωρίς εσάς. Η Ο.Ν.Ε. είναι γεγονός και χωρίς εσάς.
Τώρα που αναλάβατε κυβέρνηση και επί 8 μήνες τρέμουν τα πόδια σας γιατί δεν μπορείτε να σηκώσετε το βάρος των ευθυνών που καλώς ή κακώς σας ανέθεσε ο λαός, ο μόνος τρόπος που μπορείτε να συμβάλετε στην πορεία του τόπου είναι να μην προσβάλετε την ιστορία και την νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα