Skip links

Παραποίηση των πρακτικών επιλογής προσωπικού

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.) προκήρυξε στις 04/07/2005 θέσεις ωρομίσθιων εκπαιδευτών – εκπαιδευτριών για τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και μεταξύ αυτών στο νομό Λασιθίου.
Οι υποψήφιοι επιλέχτηκαν από αρμόδια επιτροπή του Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.  και ως κριτήρια επιλογής και κατάταξης εκπαιδευτών οριζόταν μεταξύ των άλλων η συνέντευξη, σε ποσοστό 40%.
Ο κ. Κρασονικολάκης Ιωάννης, υποψήφιος για τις θέσεις εκπαιδευτών, υπέβαλλε, εμπρόθεσμα, αίτηση μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και συμμετείχε κανονικά στη συνέντευξη, όπως απαιτείτο από την προκήρυξη.
Όταν όμως πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα, ο παραπάνω υποψήφιος έμεινε έκπληκτος όταν διαπίστωσε ότι στον πίνακα κατάταξης τα μόρια που συγκέντρωσε ήταν μηδέν (0) με την παρατήρηση «ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ» στη συνέντευξη. (Συνημμένος πίνακας).
Επειδή, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, τις μεθοδεύσεις που έγιναν για την επιλογή εκπαιδευτών – εκπαιδευτριών και την παραποίηση των πρακτικών,
επειδή με τις αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης θίγεται η αξιοπρέπεια των νέων μας και αυτών που επιλέγονται και αυτών που δεν επιλέγονται και
επειδή ο κ. Κρασονικολάκης, όπως και άλλοι υποψήφιοι, δεν πρόλαβε την προθεσμία των πέντε (5) ημερών για την υποβολή της ένστασης στο Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.

Ερωτάται η κα. Υπουργός

Αν εγκρίνει αυτές τις μεθοδεύσεις  και τι προτίθεται να κάνει;
    
Και ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ των αναλυτικών πρακτικών της αρμόδιας Επιτροπής  του Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. σύμφωνα με τα οποία αξιολογήθηκαν οι υποψήφιοι για τις θέσεις εκπαιδευτών – εκπαιδευτριών στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μιχάλης Καρχιμάκης

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα