Skip links

Παρακαμπτήριος Δρόμος Άνω Βιάννου

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) ΠΕ.Χ.Ω.Δ.Ε. κ. Γ. Σουφλιά, Β) Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, Γ) ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Π. Παυλόπουλο

Κύριοι Υπουργοί,

Η Βιάννος πρωτεύουσα του ομώνυμου Δήμου στα νότια του Νομού Ηρακλείου, είναι κόμβος των δυο οδικών αξόνων: Ηράκλειο-Βιάννος και Ηράκλειο – Αγ.Δέκα – Βιάννος – Ιεράπετρα.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων που διέρχονται από τους παραπάνω άξονες, γίνεται μέσα από την κωμόπολη της Άνω Βιάννου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η μοναδική λύση για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό, είναι η κατασκευή παρακαμπτήριου δρόμου της Άνω Βιάννου.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, με την 116/2005 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, έχει γνωμοδοτήσει θετικά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου και έχει εκδοθεί από τη Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ. της Περιφέρειας Κρήτης η υπ’ αριθμό 3298/14-10-2005 απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.
Επειδή κρίνεται αναγκαία η άμεση δημιουργία παρακαμπτήριου δρόμου προκειμένου να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και να ανασάνει κυκλοφοριακά η κωμόπολη της Άνω Βιάννου

Ερωτάστε κ. κ. Υπουργοί
  
•    Αν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και αν έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις;
•    Αν προτίθεστε να χρηματοδοτήσετε και από ποιο πρόγραμμα την κατασκευή του παρακαμπτήριου δρόμου στην Άνω Βιάννο;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα