Skip links

Ο πολιτικός μεταμορφισμός της ΝΔ και η πράξη (Πατρίδα)

Γίνεται μια προσπάθεια από την Ν.Δ. και προσωπικά από τον κ. Καραμανλή να παρουσιαστεί πολιτικά ως κέντρο. Οι απορίες που δημιουργούνται σε όλους τους πολίτες, για την ευκολία με την οποία μεταβάλλει τη στάση του ο Πρωθυπουργός, είναι πολλές.
    Μέχρι πρότινος υποστήριζε ότι δεν υπάρχουν πια διαχωριστικές γραμμές, ότι δεν υπάρχει το παραδοσιακό πολιτικό σχήμα: Δεξιά-Κέντρο-Αριστερά.
    Αυτό βέβαια το έλεγε κάνοντας μια προσπάθεια αποστασιοποίησης της Ν.Δ. από την πρακτική και την πολιτική της Δεξιάς, όπως την έζησε ο λαός στο παρελθόν και αυτό είναι κατανοητό, γιατί ο τόπος πλήρωσε πολύ ακριβά τις πολιτικές της συντηρητικής Παράταξης.
    Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, που ήταν αντιπολίτευση η Ν.Δ., παρουσίασε επικοινωνιακά ένα άλλο πρόσωπο. Μίλησε για διάλογο, αξιοκρατία σεμνότητα, ταπεινότητα και πολλά άλλα εύηχα και υιοθέτησε άκριτα, λύσεις για όλα τα προβλήματα. Το αποτέλεσμα αυτού του πολιτικού μεταμορφισμού, παράλληλα με τα λάθη του ΠΑ.ΣΟ.Κ  και την πολύχρονη διακυβέρνηση του τόπου, ήταν η απόκτηση της πλειοψηφίας από την Ν.Δ. που την έφερε στην Κυβέρνηση.
    Μετά την πεντάμηνη ακυβερνησία που συνεχίζεται σε πολλούς τομείς, η Ν.Δ. άρχισε να ξεδιπλώνει την πολιτική της με δέσμη μέτρων, Προεδρικών Διαταγμάτων και Νομοσχεδίων.
    Ο εμπαιγμός των συμβασιούχων με το Προεδρικό Διάταγμα που επιβεβαίωσε την εκλογική εξαπάτηση τους, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, η κομματική επανίδρυση του κράτους με τους κομματικούς διορισμούς των προϊστάμενων, το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και η οικονομική αφαίμαξη των μικρομεσαίων και μια σειρά άλλων ρυθμίσεων που έρχονται στη βουλή ως τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, προσδιορίζουν την πραγματική πολιτική ταυτότητα της Ν.Δ.  Όλα αυτά τα επιχειρεί χωρίς ίχνος διαλόγου με τους φορείς και την κοινωνία εν μέσω καλοκαιριού κάτω από τον επικοινωνιακό καταιγισμό της εποχής για την Ολυμπιάδα.
    Αυτό όμως που νοιώθει καθημερινά περισσότερο ο πολίτης, είναι οι απίστευτες αυξήσεις όλων των καταναλωτικών προϊόντων και η αδιαφορία της κυβέρνησης για τα συμβαίνοντα στην αγορά.
    Τις τρομακτικές αυξήσεις των καυσίμων τις αποδίδει μόνο στην αύξηση των διεθνών τιμών, ενώ είναι ολοφάνερο ότι κερδοσκοπούν τα διυλιστήρια, οι εταιρείες και το ίδιο το κράτος.
    Τι σχέση έχει αυτή η πολιτική που η Αγορά αποφασίζει και η κυβέρνηση παρακολουθεί άπρακτη, με την έντονη αντιπολιτευτική προπαγάνδα περί ακρίβειας πριν τις εκλογές.
    Όταν παραδοσιακά το κέντρο στην Ελλάδα είναι ταυτισμένο με τις έννοιες του διαλόγου, της συναίνεσης, των ομαλών δημοκρατικών διαδικασιών και την κοινωνική και οικονομική προστασία του πολίτη, ποια πολιτική σχέση μπορεί να έχει η Ν.Δ. και η πολιτική που ακολουθεί με αυτό.
    Εκτός όμως απ’ αυτά αν η Ν.Δ. είναι κέντρο, τότε ποιο κόμμα εκφράζει τη Συντηρητική παράταξη και τη Δεξιά;
    Οι παραδοσιακοί οπαδοί της συντηρητικής παράταξης, έχουν αρχίσει και ανησυχούν. Αναρωτιούνται, τώρα που τους κάνει «μεταγραφή» ή έστω τους δίνει με «υποσχετική» ο κ. Καραμανλής στο κέντρο, αν πρέπει να αποκηρύξουν το παρελθόν τους, τον Ελληνικό  Συναγερμό, την ΕΡΕ και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (θείο) ή αν πρέπει στο εξής να ζήσουν στη νέα πραγματικότητα που τους επιβάλλεται, με διπλή (διχασμένη) προσωπικότητα.
    Είναι σίγουρο ότι οι πολίτες αυτού του τόπου, δεν κρίνουν πλέον από τις διακηρύξεις αλλά από τις πρακτικές και τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

ΒΑΣΙΛΗΣ  ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
Βουλευτής  Ηρακλείου – ΠAΣΟΚ  

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα