Skip links

Οριστικά δικαιώματα ελαιοπαραγωγών

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους εκπροσώπους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών όλης της χώρας, στη συνάντηση τους την Πέμπτη 19/01/2006, τα οριστικά δικαιώματα των οικονομικών ενισχύσεων των ελαιοπαραγωγών, θα ενεργοποιηθούν με βάση τους χάρτες του ελαιοκομικού μητρώου.
Όσα δικαιώματα δεν ενεργοποιηθούν “ χάνονται ” από τους παραγωγούς και μεταφέρονται στον “ κουμπαρά ” του κράτους ως εθνικό απόθεμα.
Το ελαιοκομικό μητρώο όμως δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί καθώς δεν έχει ακόμα ανατεθεί από το Υπουργείο το έργο της εξέτασης των ενστάσεων και της διόρθωσης των στοιχείων, αν και έχει γίνει σχετικός διαγωνισμός.
Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο ενημέρωσης του μητρώου για τις μεταβολές (αγοραπωλησίες, κληρονομιές, γονικές παροχές) έως και τις 28/02/2006, αρμοδιότητα που έχουν οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης.
Επειδή όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι δικαιούχοι των ενισχύσεων θα κληθούν να προσέλθουν στις Ενώσεις για να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους, δηλαδή να αποδείξουν ότι διαθέτουν τα ελαιόδεντρα, στους χάρτες του ελαιοκομικού μητρώου

Ερωτάστε κ. Υπουργέ
  
Με ποια διαδικασία θα γίνει η οριστικοποίηση των δικαιωμάτων των ελαιοπαραγωγών, καθώς δεν έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις και δεν έχει διορθωθεί αλλά ούτε ενημερωθεί το ελαιοκομικό μητρώο με τις νέες μεταβολές;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα