Skip links

Οργή και αγανάκτηση από τους ελαιοπαραγωγούς του Ν. Ηρακλείου που εξαιρούνται των αποζημιώσεων

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκαν οι αγρότες από το στόμα του κ. Μπασιάκου το πρωί της 29 Μαΐου, ότι αποζημιώνονται επιτέλους με Κοινή Υπουργική Απόφαση, όλες οι ζημιές που έχουν προκληθεί στη φυτική παραγωγή των αγροτικών καλλιεργειών της χώρας.
Όμως, για τους 3.000 και πλέον ελαιοπαραγωγούς του νομού Ηρακλείου που επλήγησαν από το χιονιά το Φεβρουάριο του 2004, τη θέση της χαράς γρήγορα κατέλαβε η οργή και η αγανάκτηση, αφού όχι μόνο διαπίστωσαν ότι δεν περιλαμβάνονται στις αποζημιώσεις, αλλά με το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αποδεικνύεται ότι όλες οι δικαιολογίες που μέχρι τώρα επικαλείται το Υπουργείο, μάλλον είναι υπεκφυγές.
Οι αγρότες του Ν. Ηρακλείου φαίνεται ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες και ως αγρότες 2ης κατηγορίας, αφού για άλλη μια φορά εξαιρούνται από τις αποζημιώσεις που δίδονται με Υπουργική Απόφαση.
Επειδή οι 3.000 και πλέον ελαιοπαραγωγοί του Ν. Ηρακλείου είναι εμφανές πλέον ότι εμπαίζονται, αφού σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που σας έχω καταθέσει και δεν έχετε αμφισβητήσει μέχρι σήμερα, η ζημιά που έχουν υποστεί είναι μεγάλη, πραγματική και καλύπτονται οι προϋποθέσεις των κανονισμών αλλά και της Κ.Υ.Α. που υπέγραψαν οι Υπουργοί Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αλλά για άλλα προϊόντα και φυσικά για άλλες περιοχές της χώρας

Ερωτάστε κ. Υπουργέ
  

1.    Έχετε ή δεν έχετε τελικά τη βούληση να αποζημιώσετε αυτούς τους παραγωγούς;
2.    Γιατί εξαιρείτε και με την υπόδειξη ποιων, συνεχώς τους ελαιοπαραγωγούς του νομού Ηρακλείου από τις αποζημιώσεις;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα