Skip links

Οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων και των συνταξιούχων αντί για παροχές

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: α) Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ Αλογοσκούφη ,β) Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα

Οι ετήσιες ονομαστικές αυξήσεις των μισθών στους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και στις συντάξεις, εξανεμίζονται από τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, στους φόρους για την κινητή τηλεφωνία και στη βενζίνη που αποφάσισε πρόσφατα η Κυβέρνηση.
Τόσο οι εργαζόμενοι μισθωτοί όσο και οι συνταξιούχοι, που αποτελούν τις πιο αδύναμες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, θυσιάζονται για άλλο ένα χρόνο στο βωμό της δήθεν δημοσιονομικής εξυγίανσης που έφερε η επιτήρηση που επιβλήθηκε από την Ε.Ε. μετά την αδιαφανή απογραφή της Κυβέρνησης.
Οι μηνιαίες ονομαστικές αυξήσεις που δόθηκαν φέτος κυμαίνονται από 18 έως και 43 ευρώ ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας του κάθε εργαζόμενου, ενώ το επιπλέον κόστος από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, την τηλεφωνία και τη βενζίνη για μια τετραμελή οικογένεια, φτάνει στα 33,24 ευρώ.
Αν συνυπολογιστούν οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως καταγγέλλουν οι οργανώσεις καταναλωτών, τότε το επιπλέον κόστος υπερβαίνει κατά πολύ τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Επειδή με την πολιτική της Κυβέρνησης, αφ’ ενός αυξάνεται το κόστος διαβίωσης της ελληνικής οικογένειας και αφ’ ετέρου μειώνεται το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων

Ερωτώνται οι  κ.κ. Υπουργοί

1.    Αν υπάρχει η βούληση για πρόσθετες πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και στους μισθούς των εργαζομένων που να καλύψουν τις αυξήσεις στο κόστος ζωής;
2.    Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να συγκρατηθούν οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα