Skip links

Οδικό τμήμα Αλάγνι-Αρκαλοχώρι του δρόμου Ηράκλειο-Βιάννος

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γ. Σουφλιά, Β) Οικονομίας & Οικονομικών  κ. Γ. Αλογοσκούφη

Κύριοι Υπουργοί,

Στο οδικό τμήμα Αλάγνι-Αρκαλοχώρι του δρόμου Ηράκλειο-Βιάννος  και κοντά στον οικισμό Χουμέρι, κατά την κατασκευή του παρουσιάστηκε κατολίσθηση του πρανούς, σε μια απόσταση 100 περίπου μέτρων.
Λόγω αυτών των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην κατασκευή του δρόμου και επειδή κρίθηκαν οικονομικά ασύμφορες άλλες λύσεις που προτάθηκαν, επιλέχθηκε η λύση της  μετατόπισης του άξονα του δρόμου βορειότερα απ’ ότι στον ήδη χαραγμένο δρόμο.
Αποτέλεσμα της μετατόπισης αυτής είναι να απαλλοτριώνονται νέες εκτάσεις από τους βόρεια παρακείμενους αγρούς χωρίς, όπως ισχυρίζονται οι ιδιοκτήτες, να αποζημιώνονται στην πραγματική τους αξία, αφού με την προηγούμενη απαλλοτρίωση των υπόλοιπων τμημάτων σύμφωνα με την πρώτη μελέτη είχε συνυπολογιστεί η υπεραξία, που υποτίθεται ότι θα έπαιρναν από την κατασκευή του δρόμου τα εναπομείναντα τμήματα, τα οποία όμως σήμερα απαλλοτριώνονται.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κ. Σμυρνάκη Γεωργίου από το Χουμέρι, που του είχε απαλλοτριωθεί ο μισός αγρός για την κατασκευή του δρόμου σύμφωνα με τα σχέδια, χωρίς να έχει αποζημιωθεί στο ύψος που έπρεπε, λόγω του ότι θα αυξανόταν η αξία του υπόλοιπου τμήματος από τη δημιουργία του δρόμου. Τώρα χάνει και το υπόλοιπο του αγρού του, όπως και οι άλλοι ιδιοκτήτεςαφού μετατοπίζεται ο δρόμος βορειότερα και η ζημιά γι’ αυτούς είναι διπλή.
Επειδή τίθεται σοβαρό θέμα με τις αποζημιώσεις όλων αυτών που οι περιουσίες τους βρίσκονται βόρεια του δρόμου

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί
  
1) Αν θα αποζημιωθούν με το ανάλογο τίμημα οι  ιδιοκτήτες που οι εκτάσεις     
τους έχουν απαλλοτριωθεί, για να κατασκευαστεί ο δρόμος Αλάγνι-  Αρκαλοχώρι και τώρα τους απαλλοτριώνονται και τα εναπομείναντα τμήματα των αγρών, χωρίς να τους οδηγήσετε στα δικαστήρια, επιβαρύνοντάς τους με περίσσιες δαπάνες;
2) Ποιες τιμές μονάδας είχαν προσδιοριστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην αρχική απαλλοτρίωση και ποιες τιμές προσδιορίστηκαν στη νέα και παρακαλώ να μου ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ όλα τα σχετικά έγγραφα.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα