Skip links

Να χρηματοδοτηθεί ο εκσυγχρονισμός των σφαγείων του νομού Ηρακλείου

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

Η εταιρεία “Κρόνος Σφαγεία Νομού Ηρακλείου Α.Ε.” με αποκλειστικούς μετόχους τους Δήμους Αγ. Βαρβάρας, Αρκαλοχωρίου, Κόφινα, Μοιρών και την Ν. Α. Ηρακλείου, έχει κατασκευάσει και λειτουργεί τα τέσσερα σφαγεία του νομού, τα μοναδικά που έχουν λάβει κωδικό της Ε.Ε.
Η αλλαγή των προδιαγραφών που θέτει η Ε.Ε. από το 2000 και μετά, η ανάγκη βελτίωσης του σφαγειοτεχνικού εξοπλισμού, των συνθηκών εργασίας και των συστημάτων της προστασίας περιβάλλοντος, όπως απορρέει από τον κανονισμό της Ε.Ε. 1774/02 για την διαχείριση των ζωικών αποβλήτων, έχουν καταστήσει αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό τους.
Η Κυβέρνηση αρνείται προκλητικά τη χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού και τεχνικού εξοπλισμού των σφαγείων.
Επειδή τα σφαγεία του νομού Ηρακλείου, απειλούνται με κλείσιμο λόγω των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας που αντιμετωπίζουν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη Δημόσια Υγεία των κατοίκων του νομού

Ερωτάται ο  κ. Υπουργός
  
Αν το Υπουργείο έχει αναλογιστεί τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο ενδεχόμενο να κλείσουν τα σφαγεία του νομού Ηρακλείου και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να χρηματοδοτηθούν τα σφαγεία για τον εκσυγχρονισμό τους και να συνεχίσουν να λειτουργούν προς όφελος της Δημόσιας Υγείας του νομού Ηρακλείου;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα