Skip links

Να συνεχιστούν τα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής στην Κρήτη

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Π. Παυλόπουλο, Β) Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης      κ. Ν. Κακλαμάνη, Γ) Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Π. Παναγιωτόπουλο

Τα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής α) Βοήθεια στο Σπίτι, β) Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας, γ) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, δ) Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ε) Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και στ) Γραφεία Κοινωνικών και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες και έχουν καλύψει σημαντικό μέρος από το έλλειμμα του κοινωνικού κράτους στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στην ύπαιθρο. Ανέδειξαν τον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν καταξιωθεί ως κοινωνική ανάγκη και έχουν αγκαλιαστεί από όλους τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες όσο κανένα άλλο πρόγραμμα ή δράση.
Στην Κρήτη υλοποιούνται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης 137 Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής, που αφορούν 20.000 και πλέον συνανθρώπους μας, με τη φροντίδα των 464 εργαζομένων σ’ αυτά.
Τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτούνται από το Π.Ε.Π. Κρήτης.
Το κλείσιμο τους θα αποτελέσει οπισθοδρόμηση.
Επειδή αυτές τις μέρες λήγει η διάρκεια των προγραμμάτων και η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει φροντίσει ώστε τα προγράμματα αυτά να χρηματοδοτηθούν και να συνεχίσουν να λειτουργούν, σε αντίθεση με τα προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο και για τα οποία διασφαλίστηκε η συνέχιση τους για δύο (2) ακόμη χρόνια.

Ερωτάστε κκ. Υπουργοί

Αν αποδέχεστε το σημαντικό ρόλο αυτών των προγραμμάτων και αν θα φροντίσετε και πως, ώστε να συνεχιστούν;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα