Skip links

Να στηριχθεί η λειτουργία των Κέντρων Υποδοχής Επενδυτών

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:   Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα

Κύριε Υπουργέ

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ίδρυση και λειτουργία των επιχειρήσεων αποδεχθήκατε το σημαντικό ρόλο των Κέντρων Υποδοχής Επενδυτών, για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Υποσχεθήκατε τότε τη στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και την αναβάθμισή των Κ.Υ.Ε..
Επιλέξατε τότε, αντί της οργανικής ένταξης των Κ.Υ.Ε. στις υπηρεσίες Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, τη συνέχιση λειτουργίας τους βάσει προγραμματικών συμβάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των αναπτυξιακών εταιρειών. Οι προγραμματικές συμβάσεις είχαν παραταθεί και ίσχυαν μέχρι 30-06-2005. Από τότε και μετά δεν έχουν υπογραφεί ακόμη, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, οι προγραμματικές συμβάσεις για το διάστημα 2005-2008 και προφανώς δεν έχουν αποσταλεί στους εμπλεκόμενους φορείς για συνυπογραφή.
Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά από 30-06-2005 να βρίσκονται στον αέρα.
Όμως, το Υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί και σε μια άλλη σοβαρή υποχρέωση και δέσμευσή του. Να εκπαιδεύσει και να καταρτίσει τα στελέχη των Κέντρων Υποδοχής Επενδυτών. 

Για όλα τα παραπάνω, ερωτάστε κύριε Υπουργέ

•    Πότε θα υπογραφούν οι προγραμματικές συμβάσεις για το διάστημα 2005-2008 και πότε θα αποσταλούν στους εμπλεκόμενους;
•    Πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατάρτισης και εκπαίδευσης του προσωπικού των Κέντρων Υποδοχής Επενδυτών;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Βασίλης Κεγκέρογλου
Δημήτρης Πιπεργιάς

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα