Skip links

Να στελεχωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:    Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημ. Αβραμόπουλο       

Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι της προστασίας της δημόσια υγείας άπτεται των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, οι έλεγχοι του οποίου πρέπει να είναι εντατικοί, επαναλαμβανόμενοι και αμερόληπτοι.
Ο Σύλλογος εργαζομένων του Οργανισμού εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, αφού η έλλειψη προσωπικού είναι ανασταλτικός παράγοντας για τη διεξαγωγή σωστών ελέγχων και την προστασία των πολιτών.
Οι εγκρίσεις αδειών κυκλοφορίας φαρμακευτικών προϊόντων ανθρώπινης και κτηνιατρικής χρήσης, οι εγκρίσεις διεξαγωγής κλινικών δοκιμών και παρακολούθηση και επιθεώρηση αυτών, οι έλεγχοι μανάδων παραγωγής και κυκλοφορίας λοιπών προϊόντων και φαρμάκων, ο ποιοτικός έλεγχος των προμηθειών κ.λ.π., είναι διαδικασίες που απαιτούν εξειδικευμένο και πολλαπλάσιο από το υπάρχον προσωπικό.
Επειδή με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις προμήθειες στα νοσοκομεία και προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη συμβολή του ΕΟΦ στο θέμα αυτό, είναι επιτακτικότερη η ανάγκη ενίσχυσης των ελεγκτικών υπηρεσιών του Οργανισμού με προσωπικό   

Ερωτάται ο  κ. Υπουργός
  
Αν προτίθεται άμεσα να προβεί στην ενίσχυση των ελεγκτικών υπηρεσιών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων με εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία;

Ο ερωτών Βουλευτής
 
Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα