Skip links

Να πληρωθεί στους δικαιούχους παραγωγούς το σύνολο της ενιαίας ενίσχυσης

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

Από το 2004 που ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες στην Ε.Ε. για τη νέα ΚΑΠ είχαμε επισημαίνει την ανάγκη για συγκεκριμένο σχεδιασμό προκειμένου η χώρα μας να είναι έτοιμη να καταβάλλει στους δικαιούχους παραγωγούς την ενιαία ενίσχυση χωρίς καθυστερήσεις.
Η Κυβέρνηση όπως είναι γνωστό, “σπατάλησε” δύο και πλέον χρόνια χωρίς να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες. Φόρτωσε στις συνεταιριστικές οργανώσεις την ευθύνη και στους παραγωγούς το κόστος υλοποίησης της νέας ΚΑΠ και δεν κατάφερε να συντονίσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τους άλλους συναρμόδιους φορείς με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος για μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης.
Επιπλέον για μικροκομματικούς λόγους, όπως είχα καταγγείλει και κατά τη συζήτηση στη Βουλή στις 24 Οκτωβρίου 2006 του ν/σ “Ρυθμίσεις θέματων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων”, αποστέρησε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ιδιαίτερα το παράρτημα Κρήτης από τους έμπειρους υπαλλήλους που είχαν αποσπαστεί εκεί, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω όλες οι διαδικασίες. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ενώ είχε υποσχεθεί την κανονική πληρωμή, τώρα προσανατολίζεται να δώσει το 50% της ενιαίας ενίσχυσης χωρίς να διευκρινίζει πότε θα δοθεί το υπόλοιπο, αφήνοντας μάλιστα χωρίς καθόλου πληρωμή σημαντικό αριθμό παραγωγών, που για το νομό Ηρακλείου ξεπερνούν τις 15.000.
Οι αιτιάσεις του Υπουργείου για λάθη στο μητρώο δεν βαρύνουν τους αγρότες, ούτε την προηγούμενη Κυβέρνηση και τις συνεταιριστικές οργανώσεις, αλλά την ίδια την Κυβέρνηση της Ν.Δ. που 2,5 χρόνια τώρα δεν κατάφερε να επιλύσει τα όποια προβλήματα υπήρχαν.

Επειδή οι αγρότες ελαιοπαραγωγοί είναι ανάστατοι αφού δεν γνωρίζουν για το αν, πότε και πως θα πληρωθούν τα δικαιώματά τους

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

– Γιατί η Κυβέρνηση και ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν προχώρησε 2,5 χρόνια τώρα στη διόρθωση των όποιων λαθών είχαν παρατηρηθεί στα μητρώα;
– Γιατί δεν πληρώνονται οι αγρότες ελαιοπαραγωγοί, που δεν έχουν πρόβλημα, ολόκληρη την επιδότηση τους;
– Πότε θα εξεταστούν και θα επιλυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα