Skip links

Να ενταχθεί στο μέτρο 2.1. του ΕΠΑΑΑΥ ο εκσυχρονισμός των τεσσάρων σφαγείων του νομού Ηρακλείου

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

Κύριε Υπουργέ,

Η εταιρεία “Κρόνος Σφαγεία Νομού Ηρακλείου Α.Ε.” με αποκλειστικούς μετόχους τους Δήμους Αγ. Βαρβάρας, Αρκαλοχωρίου, Κόφινα, Μοιρών και την Ν. Α. Ηρακλείου, έχει κατασκευάσει και λειτουργεί τα τέσσερα σφαγεία του νομού, τα μοναδικά που έχουν λάβει κωδικό της Ε.Ε.
Η αλλαγή των δεδομένων από το 2000 και μετά, η ανάγκη βελτίωσης του σφαγειοτεχνικού εξοπλισμού, των συνθηκών εργασίας και των συστημάτων της προστασίας περιβάλλοντος, όπως απορρέει από τον κανονισμό της Ε.Ε. 1774/02 για την διαχείριση των ζωικών αποβλήτων, έχουν καταστήσει αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό τους.
Η εταιρεία εκπόνησε και υπέβαλε στα πλαίσια της προκήρυξης του μέτρου 2.1. του ΕΠΑΑΑΥ, τέσσερις μελέτες εκσυγχρονισμού των σφαγειοτεχνικών εγκαταστάσεων.
Επειδή η Ν. Α. Ηρακλείου έχει πληροφορίες από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα οι προτάσεις της “Κρόνος”

Ερωτάστε κ. Υπουργέ
  
1.    Αν αληθεύει το γεγονός ότι εξαιρέθηκαν και για ποιους λόγους, τα σφαγεία του νομού από το πρόγραμμα;
2.    Αν μετά το αναπόφευκτο κλείσιμο των τεσσάρων σφαγείων έχετε σχέδιο για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της σφαγής των ζώων στην Κρήτη;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα