Skip links

Να δοθεί νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ :  α) Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα. Μ. Γιαννάκου,  β) ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Προκόπη Παυλόπουλο
 
Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών, καθώς το ΑΣΕΠ μετά την καθυστέρηση της ανακοίνωσης της προκήρυξης δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ενώ στα μέσα του χρόνου όλες οι δημόσιες τοποθετήσεις του ΥΠΕΠΘ στο θέμα της ημερομηνίας του διαγωνισμού προσδιοριζόταν το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου τώρα όλα δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά αυτή η ημερομηνία είναι σίγουρη. Ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο ΑΣΕΠ συζητά τη μεταφορά του διαγωνισμού τον Ιανουάριο του 2007 και μετά.
Ωστόσο, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό έληξε την 29η Σεπτεμβρίου 2006, αποκλείοντας έτσι τη συμμετοχή πολλών υποψηφίων των οποίων η εξεταστική περίοδος παρατάθηκε φέτος για αρχές Οκτώβρη και κατά συνέπεια η λήψη του πτυχίου τους.
Έτσι δημιουργούνται υποψήφιοι δύο ταχυτήτων και άνιση μεταχείριση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, αφού δε δίνεται η δυνατότητα σε όλους που αποφοίτησαν τη ίδια εξεταστική περίοδο, να διεκδικήσουν μια θέση στον εκπαιδευτικό κλάδο.
Επειδή, το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε υπ’ όψιν του την παράταση της εξεταστικής περιόδου στα Πανεπιστήμια και γνωστοποίησε με δελτίο τύπου ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το διαγωνισμό την 29η Σεπτεμβρίου, αφήνοντας εκτός πολλούς νέους επιστήμονες που θα επιθυμούσαν να αγωνιστούν για μια θέση στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς ακόμη να έχει οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
Αν προτίθενται να τροποποιήσουν την απόφαση και να δώσουν νέα προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών όλοι όσοι αποφοίτησαν την τελευταία εξεταστική περίοδο;

Ο ερωτών Βουλευτής
 
Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα