Skip links

Να διευκολυνθεί η δημιουργία των μονάδων υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:  α) ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γ. Σουφλιά, β) Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο

Κύριοι Υπουργοί,

Η ίδρυση και λειτουργία των μονάδων πρόληψης καθώς και των μονάδων υποκατάστασης είναι ευθύνη του ΟΚΑΝΑ, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας.
Η ίδρυση και λειτουργία των μονάδων υποκατάστασης, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου, πρέπει να γίνεται κοντά στα νοσοκομεία. Ως χώρος στέγασης των μονάδων συνήθως χρησιμοποιούνται μικροί φορητοί οικίσκοι, που έχουν εξοπλιστεί για το σκοπό αυτό και τοποθετούνται στους ακάλυπτους χώρους νοσοκομείων.
Στο Ηράκλειο Κρήτης έχει χωροθετηθεί μονάδα υποκατάστασης, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της ανατολικής Κρήτης, για την ίδρυση της οποίας έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Η ίδρυσή της έχει σταματήσει γιατί, ενώ υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του ΠαΓΝΗ, το δικαίωμα δόμησης του νοσοκομείου έχει καλυφθεί και δεν είναι δυνατή η έκδοση οικοδομικής άδειας για την τοποθέτηση του φορητού οικίσκου.
Επειδή το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με εγκυκλίους και νομοθετικές ρυθμίσεις εξαιρεί από την υποχρέωση της έκδοσης οικοδομικής άδειας μια σειρά από περιπτώσεις τοποθέτησης μικρών φορητών οικίσκων π.χ. εργοτάξια, προσωρινοί οικισμοί κ.λ.π. και
επειδή καθημερινά χάνουν τη ζωή τους πολλοί νέοι άνθρωποι, για γραφειοκρατικούς λόγους  

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί
  
Αν προτίθεστε να εξαιρέσετε από την υποχρέωση έκδοσης οικοδομικής άδειας την τοποθέτηση των μικρών φορητών οικίσκων του Υπουργείου Υγείας στους ακάλυπτους χώρους των νοσοκομείων, για τη λειτουργία μονάδων υποκατάστασης ή εφ’ όσον θεωρείται απαραίτητη η έκδοση οικοδομικής άδειας, η δόμηση που αντιστοιχεί σ’ αυτούς τους οικίσκους να είναι καθ’ υπέρβαση της δικαιούμενης;

Ο ερωτών Βουλευτής
 
Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα