Skip links

Να διασφαλιστεί η νόμιμη και ασφαλής μεταφορά των ADR φορτίων από Πειραιά προς Ηράκλειο

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ε. Κεφαλογιάννη

Κύριε Υπουργέ,

Με την υπ.αρ.229/27-04-2005 απάντηση σας, σε προηγούμενη ερώτηση μου, αποδέχεστε την ανάγκη για την ασφαλή εξυπηρέτηση και νόμιμη μεταφορά των ειδικών και επικίνδυνων φορτίων από τη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς.
Δεσμευτήκατε μάλιστα, ότι μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στις 25-04-2005 θα υπάρχει συνεχής εξυπηρέτηση με τακτική δρομολόγηση πλοίου τουλάχιστον μέχρι 31-10-2005.
Σύμφωνα όμως με την ενημέρωση που έχω από τους αρμόδιους φορείς, η εξυπηρέτηση των αναγκών της Ανατολικής Κρήτης από τη γραμμή αυτή ήταν πλημμελής. Τα δρομολόγια δεν εγίνοντο ή δεν ήταν τακτικά και μάλιστα μόνο το τελευταίο διάστημα (Αύγουστος) υπήρξε μια σχετικά τακτική δραστηριοποίηση του πλοίου.
Επειδή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για την από ξηράς μεταφορά των επικίνδυνων φορτίων από Χανιά προς Ηράκλειο, προκειμένου να ικανοποιηθούν με ασφάλεια οι ανάγκες της Ανατολικής Κρήτης από τη γραμμή Πειραιάς-Χανιά και
Επειδή εξ ανάγκης γίνονται μεταφορές επικίνδυνου φορτίου με τρόπους που δεν επιτρέπονται

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

Αν φροντίσετε για την τακτική εκτέλεση του δρομολογίου Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς από φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο και μετά την 31-10-2005, ώστε να μεταφέρονται τα επικίνδυνα φορτία σύμφωνα με τους νόμους και την οδηγία ADR;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα