Skip links

Να δημοπρατηθεί άμεσα το Φράγμα Πλακιώτισσσας

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Π. Παυλόπουλο, Β) Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, Γ) Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

Η μεγάλη σημασία του έργου “Φράγμα Πλακιώτισσσας” για την ανάπτυξη της περιοχής και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων που παράγονται, είναι διαπιστωμένη και αποδεκτή από όλους.
Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τις αποφάσεις του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών α)2779/16-01-2004 και β) 2785/16-01-2004, ενέταξε το έργο του Φράγματος της Πλακιώτισσας στη ΣΑΕΠ Κρήτης με προϋπολογισμό έργου 26.350.000€ και προϋπολογισμό για απαλλοτριώσεις 3.000.000€.
Η Κυβέρνηση σας, εδώ και ενάμιση χρόνο, κωλυσιεργεί συστηματικά τη δημοπράτηση του έργου, επικαλούμενη διάφορες δικαιολογίες.
Από την τελευταία δικαιολογία, που ήταν η επίκληση της ανάγκης για τεχνική  επικαιροποίηση της μελέτης, πέρασε ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα και ακόμη, δεν έχει ξεκινήσει, παρότι ανακοινώθηκε ότι έχει ανατεθεί στον ΟΑΔΥΚ.
Οι πολίτες της περιοχής, οι αγρότες, οι φορείς και ιδιαίτερα οι Δήμαρχοι Κόφινα και Αστερουσίων απαιτούν την άμεση δημοπράτηση του έργου.
Επειδή λόγω της αδράνειας της Κυβέρνησης και της εκ των πραγμάτων υπονόμευσης του έργου, που αποτελεί εμπαιγμό για την περιοχή, έχει χαθεί πολύτιμο χρονικό διάστημα, απαιτείται η άμεση τεχνική επικαιροποίηση της μελέτης και εφόσον το επιτρέπουν οι ισχύουσες διατάξεις, η άμεση δημοπράτηση του έργου που θα συμπεριλαμβάνει και την υποχρέωση της ταυτόχρονης τεχνικής επικαιροποίησης της μελέτης

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί

1.    Ποιοι οι λόγοι που δεν δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον για το ενταγμένο και χρηματοδοτημένο έργο του Φράγματος της Πλακιώτισσας;
2.    Αν φροντίσουν άμεσα για την επικαιροποίηση της μελέτης και τη δημοπράτηση του έργου, ώστε να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος για το έργο.

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μανόλης Στρατάκης
Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη
Μάνος    Φραγκιαδουλάκης
Στέλιος Ματζαπετάκης

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα