Skip links

Να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο Βόρειο Οδικό Άξονα

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μιχ. Λιάπη, Β) ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γ. Σουφλιά
Γ) Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Φ. Πάλλη-Πετραλιά

ΘΕΜΑ: Να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο Βόρειο Οδικό Άξονα για τη δημιουργία εγκεκριμένων στάσεων που να παρέχουν ασφάλεια στους επιβάτες και τα αυτοκίνητα.

Κύριοι Υπουργοί,

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης δεν έχει σε όλο το μήκος του τις προδιαγραφές που απαιτούνται από τη σημαντική κίνηση που έχει, κυρίως τους θερινούς μήνες.
Το αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να προκαλούνται πολλά ατυχήματα, αρκετά από τα οποία είναι θανατηφόρα. Σημαντικός αριθμός ατυχημάτων οφείλεται στις μη ασφαλείς στάσεις των λεωφορείων όπως αυτές, εξ ανάγκη, έχουν προσδιοριστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η οριστική λύση του θέματος θα δοθεί όταν ολοκληρωθεί η βελτίωση του Β.Ο.Α.Κ. με τις αναγκαίες προδιαγραφές.
Θεωρώ όμως ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο Β.Ο.Α.Κ. και επειδή λόγω της τουριστικής κίνησης είναι αναγκαία η ύπαρξη στάσεων, μπορεί να ανατεθεί μια μελέτη αποκλειστικά για τις στάσεις των λεωφορείων, προκειμένου να υποδειχθούν τα κατάλληλα σημεία και οι τοπικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν (τοπική διαπλάτυνση, λωρίδα επιβράδυνσης και επιτάχυνσης, προστατευτικό, κ.λ.π.), ώστε οι εγκεκριμένες στάσεις να είναι ασφαλείς για τους επιβάτες και για τα αυτοκίνητα.
Για όλα τα παραπάνω

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί
  
Αν δώσετε  κατευθύνσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να προχωρήσουν στην απαραίτητη μελέτη, η οποία θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα