Skip links

Να γίνει ο ΒΟΑΚ σύγχρονος αυτοκινητόδρομος με διαχωριστικό διάζωμα και με δυο λωρίδες κυκλοφορίας αν

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:  α) ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γ.. Σουφλιά, β) Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, γ) ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Π.Παυλόπουλο

  Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες πολλών ατυχημάτων και δυστυχημάτων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και δη στο τμήμα του εντός των ορίων του νομού Ηρακλείου.
Ο ΒΟΑΚ αν και έχει χαρακτηρισθεί αυτοκινητόδρομος με διαχωριστικό διάζωμα, με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, μόλις το 3% του μήκους του καλύπτει τις ανάγκες ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Στο υπόλοιπο του μήκους του, η στενότητα του δρόμου, ο κακός ασφαλτοτάπητας, η απουσία ακριανών προστατευτικών και η μη κατασκευή διαχωριστικού διαζώματος, γίνονται καθημερινά αίτια πολλών θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.
Το 2006 έως και σήμερα στο τμήμα του ΒΟΑΚ στο νομό Ηρακλείου έχουν γίνει 87 τροχαία ατυχήματα και έχουμε θρηνήσει 89 νεκρούς.
Επειδή η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και η προστασία του πολίτη πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα της πολιτείας και
επειδή η διέλευση του ΒΟΑΚ πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και να μειωθεί η πιθανότητα τροχαίων ατυχημάτων  

Ερωτώνται οι  κ.κ. Υπουργοί
  
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες μελέτες και να προχωρήσει η δημοπράτηση και η κατασκευή διαχωριστικού διαζώματος σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ, για να σταματήσουμε επιτέλους να θρηνούμε εκατόμβη θυμάτων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα