Skip links

Να αρθούν οι περιορισμοί στους βιοτέχνες για τη συμμετοχή τους στις λαϊκές

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Ανάπτυξης κ. Δ.Σιούφα

Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστή η πίεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια η ελληνική βιοτεχνία. Μέσα σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες, χιλιάδες βιοτεχνίες αγωνίζονται να επιβιώσουν.
Η πολιτεία πολύ σωστά μέχρι σήμερα, επέτρεπε στους βιοτέχνες να πωλούν τα είδη τους στις λαϊκές αγορές, μετά την απόκτηση της άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών που προβλέπει ο νόμος, εφόσον δεν διατηρούν, εκτός από τη βιοτεχνία, εμπορικό κατάστημα.
Έτσι ένας βιοτέχνης μπορούσε να πουλάει τα προϊόντα του από την βιοτεχνία, αλλά μπορούσε να τα πουλάει και στη λαϊκή.
Με το νέο νόμο που τροποποίησε τις διατάξεις που ίσχυαν μέχρι τώρα για τις λαϊκές, απαγορεύεται στους Έλληνες βιοτέχνες που έχουν άδεια λαϊκής, να πωλούν τα προϊόντα που παράγουν εκτός λαϊκής αλλιώς η άδεια λαϊκής τους αφαιρείται.
Ο περιορισμός αυτός αποτελεί ουσιαστικά απαγόρευση συμμετοχής των βιοτεχνών στις λαϊκές. Η απαγόρευση στεγασμένης δραστηριότητας είναι σωστή για τους εμπόρους λαϊκών αγορών, αλλά για τους βιοτέχνες είναι άδικη και επιπλέον έτσι ενισχύονται οι εισαγωγές των αντίστοιχων ειδών εις βάρος των τοπικά παραγόμενων.
Επειδή η ελληνική βιοτεχνία χρειάζεται τη συμπαράσταση της πολιτείας

Ερωτάστε κ. Υπουργέ
  
Αν προτίθεστε να τροποποιήσετε τη σχετική διάταξη, ώστε να μην περιορίζονται οι βιοτέχνες που κατέχουν άδεια λαϊκής, να πωλούν τα προϊόντα τους και από τη βιοτεχνία;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα