Skip links

Μπορούμε να Ελπίζουμε ξανά; (Πατρίς, Άποψη)

Πέρασαν ήδη δεκαοκτώ μήνες από το Μάρτη του 2004, και η Κυβέρνηση ανάλωσε το 40% του χρόνου που είχε στη διάθεση της χωρίς θετικά αποτελέσματα για τον τόπο.
Δυστυχώς – για την χώρα, καθημερινά αποκαλύπτεται με τον χειρότερο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών και των πλέον καλόπιστων ψηφοφόρων της Ν.Δ.
Η Κυβέρνηση Καραμανλή όχι μόνο αθέτησε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, με τις οποίες υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών, αλλά αποδείχθηκε και παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει το μεγάλο έργο που παρέλαβε από τις Κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ενδεικτικά υπενθυμίζω:
•    Την επιλογή της αδιαφανούς απογραφής, που αποδείχθηκε καταστροφική για την οικονομία και τη διεθνή θέση της χώρας
•    Την έλλειψη στόχων και πρωτοβουλιών στην εξωτερική πολιτική, που έχει καταστήσει τη χώρα θεατή των εξελίξεων σε σημαντικά Εθνικά θέματα.   
•    Την ισχνή παρουσία στις διαπραγματεύσεις και στα κέντρα αποφάσεων της Ε.Ε., που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια προγραμμάτων και πόρων.
•    Τον προϋπολογισμό των ανέφικτων στόχων που ακυρώνεται καθημερινά και οδηγεί την περιφέρεια σε οικονομικό μαρασμό, αύξηση της ανεργίας και περιορισμό των προγραμμάτων για την κοινωνική πολιτική, για την υγεία, για την παιδεία.
•    Τα φοροεισπρακτικά, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα με την αύξηση των έμμεσων φόρων και την αύξηση του Φ.Π.Α.
•    Την αδράνεια για εξασφάλιση πόρων και ένταξη νέων έργων για την περιφέρεια και το βάλτωμα αυτών που ήταν σε εξέλιξη
•    Το φορολογικό νομοσχέδιο που μεταφέρει τα εισοδήματα των μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων στις πολύ υψηλές εισοδηματικά τάξεις.
•    Την επίθεση στους μικρομεσαίους με τη μονομερή ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων.
•    Τον αντιαναπτυξιακό νόμο που δεν έχει ακόμη εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ και οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση του μικρομεσαίου χώρου
•    Την πρωτοφανή συρρίκνωση του εισοδήματος του αγρότη που σε συνδυασμό με την ακρίβεια, κάνει αδύνατη την επιβίωση του.
•    Τη μείωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα
•    Την ακρίβεια που γίνεται εφιάλτης των εργαζομένων, των αγροτών και των συνταξιούχων και την ανεξέλεγκτη λειτουργία της αγοράς και το «κουλούρι», που χαρακτήρισε η Ν.Δ. τις αυξήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., το παίρνει πίσω με την οικονομική της πολιτική.
•    Την μετατροπή των προσλήψεων στα νοσοκομεία και τα σχολεία με νοσοκόμες, γιατρούς, καθηγητές και δασκάλους, σε αγροφυλάκους και τέλος
•    Την άδοξη λήξη του υποτιθέμενου πολέμου κατά των “νταβατζήδων” που κατέληξε σε συνθηκολόγηση μαζί τους.
Έτσι γίνεται φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο και στόχους και οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Ταυτόχρονα  όμως επέλεξε να ταυτιστεί με τα οικονομικά συμφέροντα, του μεγάλου εισαγωγικού κεφαλαίου, των μεγαλοβιομηχάνων και των υπερκερδών των τραπεζών.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά το Συνέδριο και την ολοκλήρωση της οργανωτικής του ανασυγκρότησης, βρίσκεται μπροστά σε νέα αφετηρία.
Καταθέτουμε στον λαό συγκεκριμένη πολιτική πρόταση που επανασυνδέει τον ιστό του προοδευτικού χώρου, που ξανακτίζει σχέσεις με τις δυνάμεις που παραδοσιακά είχαμε και έχουμε κοινές ιδεολογικές αναφορές και επουλώνει τις πληγές που εκούσια ή ακούσια είχαμε ανοίξει τα τελευταία χρόνια με τα λάθη και τις παραλείψεις μας.
Σήμερα μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει, μέσα στην Ευρώπη που χρειάζεται τη δυναμική παρουσία μας, το κίνημά μας μαζί με τους πολίτες προχωρεί μπροστά με το βλέμμα στο μέλλον, με νέες πολιτικές επεξεργασίες, με συστηματική δουλειά, με τον Πρόεδρό μας, το Γιώργο Παπανδρέου, να δίνει το στίγμα της νέας εποχής.
Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι άνεργοι και οι νέοι στρέφουν ξανά το βλέμμα τους στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους σε μας. Αυτό μας επιφορτίζει με μεγαλύτερη ευθύνη και οφείλουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία.

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα