Skip links

Με μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και ανακοινώσεις των ομοσπονδιών των δασκάλων και καθηγητών, με τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που υπολογίζονται περίπου στις 15.000, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα λειτουργικά κενά είναι περίπου 3.000, ενώ λείπουν 8.000 ωρομίσθιοι για τις ανάγκες των ολοήμερων σχολείων. Στη δευτεροβάθμια τα κενά υπολογίζονται σε περίπου 4.000 εκ των οποίων τα 800 αφορούν τους εκπαιδευτικούς ειδικότητας στα μουσικά σχολεία.
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΟΕ οι διορισμοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι μειωμένοι κατά 50%, ενώ από τους 6.000 αναπληρωτές που χρειάζονται στα Δημοτικά, έχει προσληφθεί μόλις το 1/3.
Επειδή η σωστή εκπαίδευση των μαθητών, βασίζεται στις σωστές υποδομές και στο επαρκές και άριστα εκπαιδευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων

Ερωτάται η  κα Υπουργός

Γιατί παρατηρήθηκαν τόσα πολλά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας και τι προτίθεται άμεσα να πράξει το Υπουργείο ώστε να καλυφθούν τα κενά;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου 

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα