Skip links

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανάμεσα στους αγοραστές και πωλητές των ετών 2003-2004

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τις διαδικασίες εφαρμογής της νέας Κ.Α.Π. είναι πολλά.
Αυτό όμως που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα ανάμεσα τους, είναι η σύγχυση που δημιουργήθηκε για τις περιπτώσεις αγοραπωλησιών που έγιναν πριν την απόφαση για τη νέα Κ.Α.Π. και συγκεκριμένα το διάστημα 2003-2004 μετά τα έτη αναφοράς και πριν δοθούν οδηγίες στους συμβολαιογράφους.
Η οδηγία του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις περιπτώσεις αυτές ότι πρέπει να συμπεριληφθεί στις ενστάσεις, Υπεύθυνη Δήλωση του πωλητή που να αναφέρει ότι εκτός από την πώληση του ελαιόφυτου επώλησε και τα δικαιώματα, έχει δημιουργήσει απαιτήσεις από τους πρώην ιδιοκτήτες, ορισμένοι από τους οποίους στηρίζονται σ’ αυτά και θέλουν να κρατήσουν τις επιδοτήσεις.
Οι διαμάχες που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα σε πωλητές και αγοραστές έχουν τόσο οξυνθεί που ενδέχεται να δημιουργηθούν έκτροπα.
Επειδή ο ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλει για τις πράξεις αγοραπωλησίας που έγιναν πριν δοθεί η οδηγία στους συμβολαιογράφους, να αναγνωρίζει τα συμβόλαια και να μην ζητά υπεύθυνες δηλώσεις ή άλλα αποδεικτικά, τα οποία ούτως ή άλλως είναι λιγότερο ισχυρά από ότι τα συμβόλαια

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Αν παρέμβει στη διαδικασία, ώστε να αναγνωριστούν οι νόμιμες αγοραπωλησίες και να προληφθούν τα έκτροπα στα οποία ενδέχεται να οδηγήσει η στάση αυτή του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα