Skip links

Μεγάλη καθυστέρηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εξέταση προσφυγών

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΙΟΥΦΑ

Η εταιρεία Μαρία Φλωρά ΕΠΕ, με διακριτικό τίτλο «Βιβλιοπωλεία Φλωράς», που ειδικεύονται στα ξενόγλωσσα φροντιστηριακά βιβλία, κατέθεσε προσφυγή, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, το Μάρτιο του 2003, κατά της εταιρείας Απόλλων ΑΕ, που είναι ο μεγαλύτερος χονδρέμπορος των βιβλίων αυτών, για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και έχει ολοκληρωθεί η έρευνα, από το 2005 η υπόθεση, δεν έχει οριστεί ακόμα για εξέταση.
Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, έχει εξετάσει υποθέσεις οι οποίες, είτε εισήλθαν πολύ αργότερα προς διερεύνηση (υπόθεση Σαρλή κατά ΟΛΠ, ημερομηνία προσφυγής Ιούνιος 2004), είτε αφορούν περιπτώσεις όπως το νεκροταφείο του Δήμου Ηλιούπολης και τις κρουαζιέρες στη διώρυγα της Κορίνθου.
Στην Ελλάδα μαθαίνουν ξένες γλώσσες περισσότεροι από 1.000.000 μαθητές, οι οποίοι για τις ανάγκες τους αγοράζουν κατά το μήνα Σεπτέμβριο, κάθε έτους, αρκετά ξενόγλωσσα φροντιστηριακά βιβλία, επιβαρύνοντας, σημαντικά, τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

•    Γιατί δεν έχει, μέχρι σήμερα, ορισθεί για εξέταση, η προσφυγή της εταιρείας Μαρία Φλωρά ΕΠΕ, από την Επιτροπή ανταγωνισμού, τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η έρευνα από το 2005;

•    Πότε αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα της επιτροπής για την παραπάνω υπόθεση;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα