Skip links

Μήνυμα νίκης από το Βασίλη Κεγκέρογλου στη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου Αρκαλοχωρίου

Σε μία δυναμική συγκέντρωση στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, εξελίχθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Κεγκέρογλου, στη διάρκεια των οποίων είχαμε και την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «Δύναμη Προόδου».

Ο συνδυασμός νίκης και ανατροπής της αρνητικής κατάστασης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου ήταν ανάγκη και αίτημα της κοινωνίας να δημιουργηθεί ώστε ο τόπος να αλλάξει και να χαράξει μια νέα αναπτυξιακή πορεία, μετά από μια προβληματική πορεία την τετραετία που πέρασε.

Κάλεσε για μια ακόμη φορά τους πολίτες να συμπαραταχθούν με την «Δύναμη Προόδου» μια Παράταξη, η οποία, όπως υπογράμμισε, κατέρχεται στις εκλογές δυναμικά και ξεκάθαρα μόνο για το καλό του Δήμου. Στόχος του υποψήφιου Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας είναι όλοι οι δημότες να πάρουν το λόγο και βέβαια να έχουν συνεχώς τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους, για την επόμενη μέρα κάθε Κοινότητας, αλλά και του Δήμου γενικότερα.

Ο κ. Κεγκέρογλου ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε ότι η παρουσία του κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου, αποτελεί μια συγκέντρωση με πολλαπλά μηνύματα: 

«Το πρώτο μήνυμα είναι ότι δεν αξίζει στον τόπο η κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι δημότες και οι κάτοικοι, με τα αβάσταχτα και συσσωρευμένα προβλήματα, με την ανασφάλεια και την έλλειψη προοπτικής και ελπίδας.

Το δεύτερο μήνυμα είναι η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση.

Και το τρίτο μήνυμα και πιο ισχυρό είναι η απόφαση που εκφράζεται με την δυναμική παρουσία σας για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στον τόπο μας, να τερματιστεί η περίοδος της αδράνειας και της οπισθοδρόμησης και να κλείσει επιτέλους ο κύκλος της ήσσονος προσπάθειας, των χαμηλών προσδοκιών και των χαμένων ευκαιριών. Να κλείσει ο κύκλος της επιζήμιας διαχείρισης των πόρων, που αντί να πολλαπλασιάζει, μειώνει τις δυνατότητες του τόπου», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Ο κ. Κεγκέρογλου αφού έκανε εκτενή αναφορά στα αίτια που έχουν οδηγήσει το Δήμο σε μια δύσκολη πραγματικότητα, βιώνοντας την αθρόα εγκατάλειψη της ενδοχώρας, τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού και τη μείωση του πληθυσμού, στάθηκε στο έλλειμμα της Δημοτικής Αρχής να συντονίσει και να

καθοδηγήσει την αντιμετώπιση των προβλημάτων και βέβαια η απουσία οποιουδήποτε σχεδίου για την οικονομική, κοινωνική και οικιστική ανασυγκρότηση.

Μια κατάσταση για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας που οδήγησε τον ίδιο στην απόφαση να κλείσει τον κύκλο στην κεντρική πολιτική σκηνή και να αφιερωθεί στον τόπο που αγαπά. 

«Έχοντας πλέον μεγάλη εμπειρία, πλούσια γνώση και απόλυτη εικόνα για τη διακυβέρνηση, την δημόσια διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση και έχοντας αυτοπεποίθηση, αλλά χωρίς ίχνος αλαζονείας, πήρα την πρωτοβουλία να ηγηθώ της μεγάλης προσπάθειας που θα κάνουμε όλοι μαζί για την ανασυγκρότηση του τόπου.

Ως άνθρωπος που έχω ζήσει μαζί σας την καθημερινότητα και τις δυσκολίες, κατανοώ απόλυτα, την αγωνία και την αβεβαιότητα σας για το αύριο και την απογοήτευση από τις παραλείψεις, τις αδράνειες και τις χαμένες ευκαιρίες», είπε ο κ. Κεγκέρογλου που συνέχισε:

«Να είστε σίγουροι, ότι συναισθάνομαι το μεγάλο βάρος της ευθύνης για τον τόπο μας, για το παρόν και τις επόμενες γενιές. Απόφαση μου είναι να υπηρετήσω τον Δήμο χωρίς να υπολογίζω πολιτικό κόστος αλλά μόνο  τους ανθρώπους και το συμφέρον του τόπου μας. Το όραμα μας είναι το 2030 να έχουμε δημιουργήσει μια Σύγχρονη Συμπολιτεία, που θα αφορά και τους 72 οικισμούς του δήμου μας».

Αμέσως μετά ο υποψήφιος Δήμαρχος έκανε λόγο για το όραμα του, μιλώντας για έναν τόπο Βιώσιμης Ανάπτυξης και ποιότητας ζωής, που να αποτελεί, όπως σημείωσε:

Επιλογή κατοικίας, με ευκαιρίες εργασίας και Επιχειρείν για όλους. Τουριστικό προορισμό πολλαπλών επιλογών. Κέντρο Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Αθλητισμού και Δημιουργίας, με σεβασμό στο Περιβάλλον και τα ζώα. Ένα Δήμο με προτεραιότητες: την κοινωνική Πολιτική και έναν Δήμο- στήριγμα για κάθε δημότη/ισσα. Τις σύγχρονες Υποδομές και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για όλους. 

«Ο τόπος μας που σήμερα δοκιμάζεται, θα το τονίσουμε άλλη μια φορά, έχει τεράστιες δυνατότητες και Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να προχωρήσουμε μπροστά, φέρνοντας ξανά την ελπίδα, την αισιοδοξία και το χαμόγελο της δημιουργίας.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα βασικά και επείγοντα προβλήματα έχοντας τις ιδέες, τις προτάσεις και τη δυνατότητα για λύσεις

Μπορούμε να δρομολογήσουμε την αναγέννηση και την πρόοδο του δήμου μας, για να γίνει πρότυπο για όλη την Ελλάδα και -γιατί όχι – για όλη την Ευρώπη.

Βούλησή μου είναι να αξιοποιήσουμε κάθε καλό και χρήσιμο που έχει γίνει στις προηγούμενες δημοτικές  περιόδους αλλά και όλες τις ανθρώπινες δυνάμεις του τόπου, στο μεγάλο εγχείρημα για την πρόοδο του, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο και ένα ελπιδοφόρο μέλλον», τόνισε, καλώντας όλους τους δημότες να ενώσουν δυνάμεις με τον ίδιο και την Παράταξη του, τη «Δύναμη Προόδου», προκειμένου να αλλάξουν τα πράγματα, να προχωρήσουν με πρωτοβουλίες και σχέδιο και να δουλέψουν σκληρά όλοι μαζί, για να δημιουργήσουν τον τόπο που αξίζει στους ανθρώπους του.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα