Skip links

Κοροϊδία χωρίς όρια (Νέα Κρήτη)

Δυστυχώς η Κυβέρνηση διέψευσε για άλλη μια φορά τις προσδοκίες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Οι επικοινωνιακές κυβερνητικές προσπάθειες να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις ή να αλλάξει η ατζέντα του δημόσιου διαλόγου απέτυχαν.
Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τις κυβερνητικές σκοπιμότητες και δεν παρασύρονται.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια θα έχουν μείωση των πραγματικών αποδοχών τους, μιας και οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν είναι μικρότερες του πληθωρισμού και ταυτόχρονα δεν προβλέπεται τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.
Η κοροϊδία για τους συνταξιούχους είναι πρωτοφανής. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ στα 320 ευρώ και του ΕΚΑΣ στα 230 ευρώ, μετατρέπονται σε αύξηση για δεύτερη χρονιά κατά 15 ευρώ και 10,5 ευρώ αντίστοιχα. Θυμίζω ότι η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση χαρακτήριζε ψίχουλα τα 30 ευρώ το μήνα που έδωσε το φθινόπωρο του 2003 το «πακέτο Σημίτη».
Η Κυβέρνηση πιστή στην αντιλαϊκή πολιτική της και στις νεοφιλελεύθερες συνταγές, προχωρεί σε αναδιανομή του εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους, σε επιδείνωση των κοινωνικών ανισοτήτων, αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής συνοχής.
Η Κυβέρνηση μπορεί να ανακοίνωσε την εισοδηματική πολιτική χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά να είναι σίγουρη ότι θα ακουστούν οι καμπάνες της κοινωνικά ανάλγητης πολιτικής της και της κοροϊδίας χωρίς όρια των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που θα προκαλέσει κοινωνικές εκρήξεις.

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα