Skip links

Κομματική άλωση της διοίκησης της εκπαίδευσης

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επιχειρείται κομματική άλωση της Διοίκησης της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα και απόπειρα χειραγώγησης των εκπαιδευτικών.
Η ΠΑΣΚ υπογραμμίζει την ανακολουθία και ασυνέπεια του Υπουργείου, καθώς τα “προσωρινά” στελέχη Διοίκησης της εκπαίδευσης, που για την επιλογή τους είχαν χρησιμοποιηθεί κομματικά κριτήρια, γίνονται πλέον μόνιμα, αφού 2 χρόνια μετά την τοποθέτηση τους, δεν έχουν γίνει ακόμα οι κανονικές τοποθετήσεις στις θέσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων Γραφείων των κατά τόπων Διευθύνσεων εκπαίδευσης.
Δεδομένου ότι το καλοκαίρι του 2006 θα λήξει η θητεία χιλιάδων Διευθυντών και Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων, εκφράζεται η βεβαιότητα ότι τα προσωρινά κομματικά στελέχη της Διοίκησης της εκπαίδευσης, θα επιλέξουν τους νέους Διευθυντές των σχολείων με γνώμονα και κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα μέσω της προφορικής συνέντευξης των υποψηφίων.
Επειδή τα πρώτα δείγματα γραφής δόθηκαν με τις κομματικές τοποθετήσεις εκατοντάδων αναπληρωτών Διευθυντών και Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων για τη φετινή χρονιά (π.χ. Μεσσηνία, Άρτα, Μαγνησία κ.ά.)

Ερωτάστε κα Υπουργέ
  
•    Γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι οριστικές τοποθετήσεις στις θέσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων Γραφείων στις κατά τόπους Διευθύνσεις εκπαίδευσης;
•    Με ποια κριτήρια θα γίνουν οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών των σχολείων της χώρας;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα