Skip links

Κινδυνεύει το ανάκτορο της Κνωσού

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ», το Μέγαρο της Βασίλισσας, ένα από τα πιο δημοφιλή τμήματα του ανακτόρου της Κνωσού, παρουσιάζει φαινόμενα κατάρρευσης, οι περίφημες τοιχογραφίες των ζωγράφων Gillieron, αντίγραφα των πρωτότυπων μινωικών, χάνουν τη λάμψη τους και το Μεγάλο Κλιμακοστάσιο, ένα από τα πιο διάσημα μέρη του μεγαλοπρεπούς συγκροτήματος, παραμένει χωρίς την απαραίτητη  συντήρηση.
Το στατικό πρόβλημα εκτείνεται με την πάροδο των χρόνων, ενώ πέφτουν τμήματα των επεμβάσεων του Έβανς στις περίφημες τρουλωτές οροφές.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει “παγώσει” κάθε ουσιαστική δράση και οι επείγουσες εργασίες παραπέμπονται στις καλένδες και στη διαπίστωση αυτή συνηγορούν εκτιμήσεις κορυφαίων αρχαιολόγων.
Επειδή η συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων πρέπει να είναι συνεχής και διαρκής, καθώς η φθορά καιροφυλακτεί ακόμη και στα ήδη συντηρημένα τμήματα και
επειδή δεν μπορεί η Πολιτεία να αφήσει ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία της Ελλάδας, ανυπεράσπιστο στο χρόνο και τα καιρικά φαινόμενα

Ερωτάστε κ. Υπουργέ
  
1.    Ποιες οι προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με το πρόγραμμα  συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου της Κνωσού;
2.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να συνεχιστούν άμεσα οι προγραμματισμένες εργασίες στην Κνωσό;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα