Skip links

Καταγγελία εργαζομένων για τις μετατροπές στις θυγατρικές εταιρείες του ΟΑΕΔ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδη

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Διοικητής του ΟΑΕΔ προτείνει, με εισήγησή του στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλαγές στις θυγατρικές εταιρείες του ΟΑΕΔ προκειμένου να μετατραπούν σε ΔΕΚΟ και να εφαρμοστούν σ’ αυτές τα προβλεπόμενα στον ν.3429/05 για τους εργαζόμενους.
Στόχος είναι η τροποποίηση των άρθρων του καταστατικού των εταιρειών που ρυθμίζουν τη σύνθεση του Δ.Σ., τις αρμοδιότητες, την εξουσία και τον τρόπο λειτουργίας.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ καταγγέλλουν ότι με τις ρυθμίσεις αυτές ουσιαστικά αποδυναμώνεται η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, αλλοιώνεται η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και αυξάνεται το λειτουργικό κόστος καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις συμβούλων και θέση διευθύνοντα συμβούλου.
Επειδή και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας, έστειλε επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία και τονίζει ότι ο νόμος 3429/05 δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις θυγατρικές εταιρείες του Οργανισμού, δεδομένου του αμιγώς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τους και του κοινωνικού σκοπού για το οποίο συνεστήθησαν

Ερωτάται ο  κ. Υπουργός
  
Τι απαντάτε στις καταγγελίες των εργαζομένων για αποδυνάμωση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων, κυρίως για την αύξηση του λειτουργικού κόστους του οργανισμού και των θυγατρικών του;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα