Skip links

Καμία πρόοδος για την προστασία του Ενετικού Τείχους

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) Πολιτισμού κ. Κ. Καραμανλή, Β) Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Κεφαλογιάννη, Γ) ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γ. Σουφλιά
     
ΘΕΜΑ: Καμία πρόοδος για την προστασία του Ενετικού Τείχους και του Μνημείου «Κούλε» από τη θαλάσσια διάβρωση

Κύριοι Υπουργοί

Στις 07-02-2005 κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την αποκατάσταση-προστασία τμημάτων του Ενετικού Τείχους και του Μνημείου «Κούλε».
Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κεφαλογιάννης μου απάντησε ότι η Κυβέρνηση επελήφθη άμεσα του ζητήματος και σύμφωνα με μελέτη του Ο.Λ.Η. Α.Ε. έχει κινηθεί η διαδικασία για τη διάθεση πιστώσεων από το Γαλάζιο Ταμείο με υπό έκδοση ΚΥΑ των Υπουργών ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Εμπορικής Ναυτιλίας για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών και ότι το έργο είναι πρώτης προτεραιότητας για την Κυβέρνηση και θα αντιμετωπισθεί άμεσα.
Στην ίδια ερώτηση ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Τατούλης απαντά ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της καταστάσεως γι’ αυτό και έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες για να προχωρήσουν άμεσα με την ανάληψη των απαραίτητων επιχειρήσεων.
Για το έργο επισημαίνει δε ότι υπάρχει επίσημη μελέτη και το μόνο που μένει είναι η εκταμίευση χρημάτων από την Περιφέρεια.
Επειδή έχουν περάσει ήδη τέσσερις (4) μήνες από την απάντηση σας και δεν έχει γίνει καμία ενέργεια αποκατάστασης του Ενετικού Τείχους και του Μνημείου «Κούλε»

Ερωτάστε κκ. Υπουργοί

•    Αν έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ για τη διάθεση πιστώσεων από το Γαλάζιο Ταμείο;
•    Ποια είναι τα άμεσα μέτρα που θα παίρνατε για την στερέωση και αποκατάσταση του Ενετικού Τείχους και του Μνημείου «Κούλε»;
•    Πότε προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στα τμήματα του Ενετικού Τείχους;
•    Πότε προβλέπετε να ξεκινήσουν οι εργασίες αντιμετώπισης των σπηλαιώσεων στο Μνημείο «Κούλε»;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα